Boeing cere imobilizarea la sol a 128 de avioane de tip 777 după incidentul din Colorado

Boeing cere imobilizarea la sol a 128 de avioane de tip 777 după incidentul din Colorado
scris 22 feb 2021

Constructorul american de avioane Boeing a cerut duminică imobilizarea la sol a unui număr de 128 de avioane comerciale de tip Boeing 777 din întreaga lume, după ce o aeronavă de acest tip aparținând companiei United Airlines a trebuit să se întoarcă și să efectueze o aterizare de urgență în urma unor probleme apărute la motorul din dreapta, informează AFP.

În timp ce Autoritatea Federală pentru Aviație din SUA (FAA) a ordonat duminică inspecții suplimentare asupra anumitor avioane comerciale de tip Boeing 777, compania aeriană americană United Airlines, căruia îi aparținea avionul implicat în incidentul din Colorado, precum și principalele companii aeriene japoneze, JAL și ANA, au imobilizat la sol aparatele echipate cu un motor similar cu cel care a provocat incidentul de sâmbătă, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

"Pe durata anchetei în curs, am recomandat suspendarea operațiunilor pentru 69 de avioane Boeing 777 aflate în serviciu și a 59 de avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000-112", a informat Boeing într-un comunicat.

United Airlines a precizat că a decis, în mod voluntar, să retragă din serviciu cele 24 de avioane Boeing 777 din flota sa estimând că "doar un mic număr de clienți vor fi incomodați". La rândul lor companiile Japan Airlines (JAL) și All Nippon Airways (ANA) au anunțat că au imobilizat la sol 13 respectiv 19 avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000, adăugând că au evitat anularea de zboruri prin utilizarea altor aparate.

Potrivit postului de televiziune NBC News, responsabilii federali americani au declarat că și Coreea de Sud utilizează avioane echipate cu motoare de tip Pratt&Whitney 4000.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Un Boeing 777 United Airlines cu 231 de pasageri la bord și 10 membri ai echipajului se îndrepta spre Honolulu (Hawaii) când a trebuit să se întoarcă și să efectueze o aterizare de urgență după probleme apărute la motorul din dreapta, a declarat compania aeriană.

Imobilizarea la sol a avioanelor de tip Boeing 777 vine la scurt timp după ce au fost reluate zborurile cu avioanele de tip Boeing 737 MAX. Acest avion a avut interdicție de zbor începând din luna martie 2019, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morți.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
777