Boeing va plăti famillilor victimelor din accidentele avioanelor 737 Max câte 144.500 de dolari

Boeing va plăti famillilor victimelor din accidentele avioanelor 737 Max câte 144.500 de dolari
scris 24 sep 2019

Familiile care au pierdut rude în două accidente fatale ale unor aeronave Boeing 737 MAX vor primi fiecare aproximativ 144.500 de dolari din partea companiei, transmite BBC News.

Banii provin dintr-un fond de asistență de 50 de milioane de dolari, anunțat de Boeing în luna iulie, scrie News.ro.

Fondul a început să accepte cereri, care trebuie depuse înainte de 2020.

GRAFICE Cel mai vândut automobil din lume nu mai este american. Căderi SUV pe 16 piețe CITEȘTE ȘI GRAFICE Cel mai vândut automobil din lume nu mai este american. Căderi SUV pe 16 piețe

Avocații familiilor victimelor, dintre care multe au dat Boeing în judecată, au respins fondul drept un artificiu de publicitate.

”144.000 de dolari nici măcar nu se apropie de a compensa niciuna dintre familiile noastre sau oricare altă familie. Nu este o sumă care să mulțumească familiile. Familiile vor răspunsuri”, a declarat Nomaan Husain, un avocat din Texas care reprezintă 15 dintre familii”.

Aeronavele 737 Max sunt consemnate la sol din luna martie, iar investigatorii evaluează siguranța acestora, în urma accidentelor fatale din Indonezia și Etiopia, în care peste 340 de oameni și-au pierdut viața.

În luna iulie, Boeing a alocat 100 de milioane de dolari familiilor și comunităților afectate de prăbușiri.

A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica CITEȘTE ȘI A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica

Ulterior, compania a anunțat că jumătate din această sumă va fi rezervată pentru plăți directe către familii, iar cealaltă jumătate pentru programe de educație și de dezvoltare destinate comunităților afectate.

Robert A Clifford, avocatul coordonator care reprezintă Ethiopian Airlines în litigiul referitor la prăbușirea zborului 302, a anunțat că lipsa detaliilor la momentul anunțului inițial sugerează că Boeing l-a considerat în primul rând un mijloc prin care să distragă atenția de la problemele de siguranță.

Membrii familiilor, dintre care mulți ar dori ridicarea unor monumente, continuă să întrebe cum intenționează compania să cheltuiască restul de 50 de milioane de dolari, a adăugat acesta.

”Unul dintre lucrurile cele mai dificile într-un astfel de dezastru este că familiile nu primesc nimic înapoi”, a spus Clifford.

Directorul general al Boeing, Dennis Muilenberg, a apreciat într-un comunicat că crearea acestui fond pentru compensarea familiilor este”un pas important” în eforturile companiei de a ajuta rudele oamenilor care au murit în prăbușirea avioanelor Boeing 737 Max 8.

Participarea la acest fond este voluntară.

Famillile care solicită să fie despăgubite prin acest fond nu vor fi obligate să renunțe la dreptul de a intenta procese separate împotriva Boeing, a declarat Kenneth R Feinberg, administrator la fondul de asistență financiară, care a coordonat distribuirea banilor pentru victimele atentatelor de la 11 septembrie, printre alte fonduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
accidente avioane