BP devine partener cu BMW și Daimler, cu 33% din acțiuni, în rețeaua de încărcare electrică Digital Charging Solutions

BP devine partener cu BMW și Daimler, cu 33% din acțiuni, în rețeaua de încărcare electrică Digital Charging Solutions
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 oct 2021

BMW Group și Daimler Mobility au încheiat tranzacția cu BP prin care compania din urmă a devenit al treilea acționar în cadrul Digital Charging Solutions GmbH, companie specializată în accesul la rețelele de încărcare din 30 de țări.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania de energie BP a devenit parter cu BMW Group și Daimler Mobility în cadrul Digital Charging Solutions Gmbh, o companie care furnizează soluții de încărcare a vehiculelor electrice în peste 300.000 de puncte de încărcare din 30 de țări. BP vine cu 9000 de noi puncte de încărcare, inclusiv stații ultra-rapide de încărcare și investește alături de ceilalți doi parteneri pentru dezvoltarea de soluții integrate pentru flote.

BP a primit 33,3% din pachetul de acțiuni ale companiei DCS, similar cu deținerile celor doi constructori auto, care anterior aveau 50/50.

Compania de energie BP susține că intenționează să atingă în următorii 10 ani un număr de 70.000 de stații de încărcare, la nivel global.

Dacia a început livrările Spring în România. Peste 3.500 de unități vin în țară CITEȘTE ȘI Dacia a început livrările Spring în România. Peste 3.500 de unități vin în țară

Obiectul de activitate al DCS este accesul la stații de încărcare, proprii sau ale partenerilor, soluțiile de încărcare fiind integrate în sistemele de operare ale vehiculelor și în ecosistemele digitale ale furnizorilor. Compania DCS este unul dintre produsele mărcilor Charge Now și Your Now, deținute de cele două companii auto, în cadrul partenriatului pe care îl au în domeniul mobilității, având în operare servicii de încărcare branduite, cum sunt Mercedes me Charge, BMW Charging și MINI Charging.

Datele DCS arată că oferă o infrastructură de încărcare cu o acoperire de 85% în 29 de țări europene. Cele 9000 de stații ale BP vor fi disponibile de acum clienților DCS, ele fiind oeprate sub numele Aral Pulse sau BP.

„Ținta noastră este să facem încărcarea convenabilă precum încărcarea la pompă: rapidă, accesibilă și integrată cu sistemul de operare al vehiculului pentru a oferi o experiență deosebită clienților. Suntem încântați să încheiem aceasăt tranzacție și să lucrăm mai departe cu partenerii noștri pentru a continua să oferim șoferilor de vehicule electrice acces la încărcarea accesibilă orinde au nevoie de ea”, a declarat Richard Bartlett, senior vicepreședinte BP. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw parteneriat daimler
bp bmw
digital charging solutions
masini electrice
statii incarcare masini