Bucureștiul se menține pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Situația în celelalte orașe ale lumii

Bucureștiul se menține pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic. Situația în celelalte orașe ale lumii
scris 1 nov 2017

Bucureștiul se menține pe primul loc în topul orașelor europene cu cel mai aglomerat trafic, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie internațională de navigare și de cartografiere, și preluat de publicația online Business Insider.

Clasamentul celor mai aglomerate orașe europene, publicat duminică de site-ul businessinsider.com, preluat de Agerpres, arată astfel:

15. Nijni Novgorod este al cincilea oraș din Rusia după numărul de locuitori și a primit un scor de 32%, ceea ce înseamnă că șoferii au nevoie de un timp suplimentar cu 32% mai mare ca să ajungă la destinația dorită.

14. Hamburg (Germania) a primit scorul de 33%, în creștere cu 3% față de anul precedent.

13. Napoli (Italia) a primit un scor de 33%, cu două procente mai ridicat față de anul precedent.

12. Köln (Germania) depășește Napoli cu un scor de 34%, o creștere accentuată față de scorul din 2015 de 30%.

11. Varșovia (Polonia), 37%, o îmbunătățire de un procent față de scorul din 2015.

10. Atena (Grecia) are același scor ca și Varșovia, de 37%, însă aglomerarea a crescut ușor față de 2015.

9. Manchester (Marea Britanie) a obținut un scor de 38%, la doar un procent diferență față de cel de anul trecut.

8. Bruxelles a înregistrat un scor de 38%, în creștere cu trei puncte față de anul anterior.

7. Paris are de asemenea 38%, cu două procente mai mult decât anul trecut.

6. Roma este binecunoscută pentru traficul său de coșmar. Orașul a obținut un scor de 40%, cu două procente în creștere față de anul anterior.

5. Marsilia (Franța) a obținut un scor de 40%, cu două puncte procentuale în creștere față de 2015.

4. Londra, în ciuda eforturilor de a ameliora aglomerarea prin taxe suplimentare, se luptă în continuare cu problema traficului și a obținut un scor de 40%, în creștere cu două procente față de anul precedent.

3. Sankt Petersburg (Rusia) a obținut un scor de 41%, în creștere cu un procent față de anul anterior.

2. Moscova a obținut același scor ca în 2015: 44%. În ciuda problemei traficului, TomTom a apreciat sistemul de parcare din Moscova. ''Șoferii din Moscova au beneficiat de implementarea unui sistem de transport inteligent combinat cu schimbări majore în legislația referitoare la parcare, inclusiv în ceea ce privește tarifele și metodele de punerea în aplicare'', precizează TomTom pe site-ul său subliniind că ''aceste inițiative au redus timpul de căutare a unui loc de parcare cu 65%."

1. București (România) are cel mai congestionat trafic din Europa cu un scor de 50%, în creștere cu șapte procente față de anul trecut.

În februarie, un studiu realizat de producătorul olandez de sisteme de navigație, incluzând 390 de orașe din 48 de țări, a indicat de asemenea care sunt cele mai aglomerate orașe din punct de vedere al traficului. Studiul a analizat și situația din București, iar concluzia este una foarte tristă.

Concluzia a fost și atunci că Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Europa. La nivel mondial, capitala României ocupă locul 5 în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic.

În București, timpul petrecut în trafic este, în medie, cu 50% mai mare decât ar fi în condițiile în care traficul ar fi fluent. Astfel, persoanele care circulă pe străzile din București pierd 57 de minute zilnic din cauza aglomerației din trafic. Anual, timpul suplimentar petrecut în trafic din cauza aglomerației este de 218 ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
bucuresti
trafic
transport
tomtom
aglomeratie