BYD domină vânzările de automobile electrice în China, Tesla pe locul doi

BYD domină vânzările de automobile electrice în China, Tesla pe locul doi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 dec 2023

Tesla și Volkswagen se află în topul celor mai vândute automobile electrice din China, un clasament dominat însă de mărcile chineze. Liderul BYD vinde cât următoarele patru mărci la un loc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele privind vânzările de automobile electrice din China arată cât de mare este avansul pe care BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice și hibrid la nivel global, l-a luat în fața competitorilor săi. În săptămâna 11 – 17 decembrie, compania numită Build Your Dreams a vândut 51.700 de vehicule din segmentul BEV, în timp ce Tesla, principalul competitor, a vândut numi 18.300 de automobile.

VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Electroputere a lansat un nou tren Săgeată Albastră. Anterior - Un tren românesc decorat cu motive tradiționale românești

Următoarele poziții au fost ocupate de Wuling, cu 11.900 autoturisme, Li Auto, un start-up care are un succes surprinzători la public, cu 11.300 de autoturisme, și GAC Aion, cu 8.700  autoturisme vândute. Marca VW, care în China are mai multe parteneriate sub care produce și vinde mașinile electrice, a vândut în ultima săptămână 5.300 de unități și s-a clasat abia pe locul 8.

La sârșitul lunii noiembrie, statisticile privind vânzările de automobile electrice din China arătau un volum total de 170.100 de autoturisme vândute de marca de pe primul loc, BYD, dintr-un total de 702.000 autoturisme electrice vândute în această țară, un nou record după o creștere de aproape 9 procente față de anul anterior. Marca americană Tesla a vândut 65.500 unități, cu 11,8% mai multe decât anul trecut, iar VW s-a situat pe locul 5, cu 20.600 unități.

Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului CITEȘTE ȘI Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului

Tesla și-a păstrat totuși poziția 1 în clasamentul celor mai vândute modele, unde Model Y este lider, cu aproape 50.000 de exemplare vândute în acest an, urmat de BYD Seagull, cu 40.000 de unități.

De la începutul acestui an, China a înmatriculat 5,86 milioane de autovhicule complet electrice, cu 23,6% mai multe decât în intervalul similar din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
vanzari masini electrice china
tesla china
cele mai vandute masini