Călătoriile cu mașina domină deplasările în interiorul Uniunii Europene

Călătoriile cu mașina domină deplasările în interiorul Uniunii Europene
scris 16 sep 2019

Mașina a reprezentat în 2017 principalul mijloc de transport intern în toate statele membre ale Uniunii Europene, față de călătoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, arată datele prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2017, călătoriile cu mașina au reprezentat 83,3% din kilometrii parcurși de pasageri în UE, comparativ cu 8,8% în cazul autocarelor, autobuzelor și troleibuzelor, și 7,9% pentru trenuri, scrie Agerpres.

VIDEO Localități de pe insula grecească Zakynthos au fost evacuate din cauza incendiilor CITEȘTE ȘI VIDEO Localități de pe insula grecească Zakynthos au fost evacuate din cauza incendiilor

În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri cu mașina s-a înregistrat în Lituania (91,1%), Portugalia (88,5%), Slovenia (86,8%), în România procentul fiind de 80,3%.

De asemenea, cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri cu trenul s-a consemnat în Austria (11,9%), Olanda (11,4%), Franța (10,8%), în România procentul fiind de 4,7%, în timp ce în deplasările cu autocare, autobuze și troleibuze cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri a fost în Ungaria (21,1%), Cipru (19%), Malta (17,5%), în România procentul fiind de 15%. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
calatori cu masina
eurostat