Camioanele așteaptă câte trei ore la ieșirea din țară prin vama Giurgiu

Camioanele așteaptă câte trei ore la ieșirea din țară prin vama Giurgiu
scris 25 iun 2022

Șoferii de camioane care aleg să iasă din țară prin PTF Giurgiu au de așteptat trei ore controlul de frontieră din cauza numărului mare de autovehicule care ies din țară prin această vamă.

Cauzele întârzierilor sunt numărul mare de mașini în tranzit, plata taxei de pod și cântărirea autocamioanelor, înainte de a se prezenta pentru efectuarea formalităților de control de către polițiștii de frontieră.

Potrivit Poliției de Frontieră Giurgiu, lucrările de reabilitare a părții bulgare a Podului Prieteniei au fost întrerupte în acest final de săptămână, și se circulă normal pe ambele sensuri ale podului, relatează Agerpres.

Aproximativ 1.300 camioane, 1.900 autoturisme și 8.000 de persoane au trecut frontiera prin Vama Giurgiu pe sensul de intrare în țară, iar pe sensul de ieșire din țară au fost 1.200 camioane, 1.800 autoturisme și 7.900 de persoane, în ultimele 24 de ore, precizează ITPF Giurgiu.

La autoturisme, pentru controlul documentelor la frontieră, timpul de așteptare este de 20 de minute. Pentru autocamioane - 20 de minute, pe sensul de intrare în țară și 180 de minute, pe sensul de ieșire.

viewscnt
Afla mai multe despre
camioane
blocaj vama.vama giurgiu
politia de frontieră