Carlos Ghosn afirmă că ambasadorul francez în Japonia l-a avertizat după arestare că Nissan complotează împotriva sa

Carlos Ghosn afirmă că ambasadorul francez în Japonia l-a avertizat după arestare că Nissan complotează împotriva sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Fostul președinte al Nissan Carlos Ghosn a declarat marți, la Beirut, că ambasadorul francez în Japonia l-a avertizat imediat după arestarea sa că propria sa companie complotează împotriva sa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sincer, am fost șocat de arestare și primul lucru pe care l-am cerut a fost să mă asigur că Nissan știe acest lucru, pentru a-mi trimite un avocat”, a afirmat Ghosn într-un interviu acordat la Beirut, scrie News.ro.

”Și a doua zi, la 24 de ore, am primi vizita ambasadorului francez care mi-a spus: ‘Nissan se întoarce împotriva ta’. Și atunci mi-am dat seama că întreaga situație este un complot”, a spus Ghosn.

Auchan anunță concedieri în Franța CITEȘTE ȘI Auchan anunță concedieri în Franța

Fostul director general al Nissan, Hiroto Saikawa, care a fost forțat să demisioneze anul trecut, după ce a recunoscut că a primit compensații incorecte, a declarat într-o conferință de presă, la scurt timp după arestarea lui Ghosn, că acesta s-a folosit de banii companiei în scopuri personale și că ani de zile și-a subevaluat veniturile.

Arestarea lui Ghosn, care a fost respectat pentru salvarea Nissan de la faliment, a adus în centrul atenției internaționale sistemul de justiție japonez.

Între practicile urmărite acum sunt reținerea suspecților pe perioade lungi de timp și  excluderea avocaților de la interogatorii, care pot dura și opt ore pe zi.

”Când mi-a spus că la două - trei ore după arestare Saikawa a participat la o conferință de presă și a făcut o declarație în care a spus ‘Sunt îngrozit, dar ceea ce aflu...’, când mi-a spus că a făcut aceste declarații, am spus ‘Dumnezeule, este un complot’”.

Ghosn a fugit din Japonia luna trecută, unde urma să fie judecat pentru subevaluarea veniturilor, abuz de încredere și folosirea ilegală a fondurilor companiei, acuzații pe care le respinge.

Gripa aviară, diagnosticată într-o fermă de tip comercial din Maramureș CITEȘTE ȘI Gripa aviară, diagnosticată într-o fermă de tip comercial din Maramureș

Fostul titan al industriei auto mondiale a spus că alternativa la fugă at fi fost să își petreacă restul vieții în Japonia, fără un proces corect. Ghosn a spus că a fugit în Liban, țara unde a copilărit, pentru a-și reabilita numele.

Procurorii din Tokyo susțin că acuzațiile lui Ghosn referitoare la o conspirație împotriva sa sunt false și că acesta nu a reușit să își justifice faptele.

Ministerul de Justiție in Japonia a anunțat că va încerca să găsească o soluție pentru a-l readuce pe Ghosn în Japonia, chiar dacă țara nu are un acord de extrădare cu Libanul.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn