Cât merge Dacia Spring cu o încărcare? Autonomia omologată este mai mare decât la Renault K-ZE

Cât merge Dacia Spring cu o încărcare? Autonomia omologată este mai mare decât la Renault K-ZE
scris 15 mar 2021

Dacia a ajuns în punctul în care se pregătește să deschidă precomenzile pentru primul său automobil electric, fiind anunțate și prețurile celor două versiuni de echipare. Printre noutățile lansate se numără și autonomia crescută a mașinii, conform omologării europene.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Dacia Spring va costa 16.800 de euro în echiparea Comfort și 18.100 de euro în echiparea Comfort Plus, beneficiind de o serie de echipamente standard care asigură un confort decent la bordul mașinii. Printre acestea se numără aerul condiționat, sistemul multimedia cu display de 7 inci, precum și o serie de sisteme de siguranță, inclusiv frânarea de siguranță în cazul unui impact iminent.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Dacia a anunțat însă și unele schimbări ale datelor tehnice, odată cu publicarea prețurilor pentru piața din România. Cea mai importantă este autonomia în regim WLTP CITY, respectiv pentru rularea în mediu urban în cea mai mare parte a timpului. Modelul a primit 10 kilometri în plus, ceea ce reprezintă până la o zi de deplasare în mediul urban. În același timp, autonomia mixtă în regim WLTP a fost omologată la 230 de kilometri, una care poate asigura deplasarea între două localități situate la o distanță medie. Trebuie ținut cont de faptul că autonomia va fi afectată întotdeauna de stilul de condus, de temperatura exterioară și de nivelul de încărcare al mașinii.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Dacia Spring este un automobil urban prin excelență, având dimensiuni perfecte pentru a-și găsi un loc de parcare în centrele aglomerate. Cu numai 3,73 metri lungime, Spring este mai mic decât Sandero și poate transporta până la patru persoane, plus unele bagaje de mici dimensiuni. Bateria micului Spring are 26,8 kWh, iar motorul oferă o putere maximă de 45 CP (33 kW). Mașina poate fi încărcată la o priză de 220V sau la o stație de tip wall-box de AC sau la una de putere de tip DC.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red. Garanția oferită de Dacia este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și nu mai puțin de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Comenzile pentru Dacia Spring vor putea fi făcute începând cu 20 martie, pentru echiparea Comfort Plus, iar livrările vor începe în septembrie. Echiparea mai accesibilă va fi disponibilă pentru comenzi ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonomie dacia spring
dacia spring
preturi dacia spring
preturi romania spring