Cele mai vândute SUV-uri premii de clasă medie din Europa: Mercedes GLC, Volvo XC60 și Audi Q5

Cele mai vândute SUV-uri premii de clasă medie din Europa: Mercedes GLC, Volvo XC60 și Audi Q5
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 nov 2017

Unul dintre cele mai importante segmente pentru producători, clasa SUV-urilor medii premium, a înregistrat o creștere în luna septembrie de 18%, ținând pasul cu restul SUV-urilor de pe piața europeană. Cu toate acestea, doar două dintre ele au generat creșteri importante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai vândut SUV de clasă medie din zona premium a fost în luna septembrie, potrivit datelor Jato Dynamics, Mercedes-Benz GLC, cu toate variantele sale de caroserie și motorizare. Acesta a înregistrat o creștere de 63 de procente, un ritm peste așteptări, în ciuda faptului că modelul a fost lansat în urmă cu aproximativ doi ani. Principalul stimulent al acestor creșteri a fost GLC Coupe, introdus anul trecut pe piață. Conceptul de SUV coupe, introdus de BMW pe modelul mai mare X6, pare să prindă mai bine la Mercedes, devreme ce rivalul său BMW X4, face vânzări mai slabe decât acesta (locul 10).

Al doilea cel mai vândut SUV premium mediu a fost noul Volvo XC60, primit extraordinar de bine de public. A doua generație crște într-un ritm bun, în 2017, în comparație cu generația anterioară.

FOTO Primele imagini cu noul Jeep Wrangler: aspectul clasic a fost păstrat, dar au fost introduse noi tehnologii, precum luminile LED CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu noul Jeep Wrangler: aspectul clasic a fost păstrat, dar au fost introduse noi tehnologii, precum luminile LED

Pe locurile următoare, într-o permanentă concurență, se află Audi Q5 și BMW X3, ambele cu creșteri de câteva procente, dar cu un volum mai mare pentru modelul Audi.

Un al treilea SUV premium cu o creștere peste medie a fost Lexus NX, un model cu un design mai mult decât spectaculos care a surprins europenii și a accelerat vânzările mărcii japoneze pe piața europeană.

Evoluții mai slabe pentru Land Rover Discovery și Jaguar F-Pace, ambele produse de aceeași companie. Cele două modele stau la mijlocul topului, cu scăderi de 12% și, respectiv, 11%.

Diontre noile modele intrate pe piață anul acesta, Range rover Velar este deja printre preferatele publicului, chiar dacă nu reușește să depășească numele celebre ale segmentului, în timp ce Alfa Romeo Stelvio stă în afara Top 10, cu un volum sub pragul de 2.000 de unități.

Cele mai vândute SUV-uri premii de clasă medie din Europa: Mercedes GLC, Volvo XC60 și Audi Q5

 

viewscnt
Afla mai multe despre
suv
mercedes
glc
volvo
xc60
audi q5