FOTO - VW nu renunță la modelul California și prezintă un nou concept, care anunță viitoarea generație

FOTO - VW nu renunță la modelul California și prezintă un nou concept, care anunță viitoarea generație
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 aug 2023

Un concept-car dezvoltat de VW Vehicule Comerciale va fi prezentat la sfârșitul lunii august și va oferi un preview asupra viitorului model California, cea mai sofisticată versiune a lui Transporter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen anunță că modelul California va fi produs în uzina din Hanovra, în pofida speculațiilor de până acum, care anunțau dispariția acestui model. Pe 25 august, la Dusseldorf, în cadrul expoziției dedicate autovehiculelor de tip caravan, va fi prezentat în premieră mondială prototipul viitoarei generații, la 20 de ani de la premiera primului automobil California produs în Hanovra și la 35 de ani de la debutul primei generații.

Acesta costa 39.900 de mărci și era bazat pe generația treia a lui Transporter, iar de atunci VW a vândut 260.000 de unități California, o mașină care astăzi, în echiparea completă, are un preț comparabil cu o mașină premium, adică peste 70.000 de euro. Numai în primul an de lansare, VW a vândut 5000 de unități, iar în cei trei ani de existență vânzările au urcat la 22.000 de unități, un veritabil succes care i-a determinat pe cei de la VW să treacă la o nouă generație. Cu noi motoare, tehnologii moderne pentru acele vremuri și tracțiune față, California 2 s-a vândut în 39.000 de unități, timp de 13 ani. Alte 55.000 de exemplare s-au vândut în generația treia, bazată pe T5, iar T6 a dărâmat recordurile, cu peste 15.000 de mașini vândute în primul an de lansare. Actuala generație a fost lansată în 2019, fiind botezată California 6.1, pentru a marca evoluția de la T6, lansată în 2017, iar vânzările sale au fost de asemenea noi recorduri, cu aproximativ 90.000 de exemplare.

Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota CITEȘTE ȘI Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota

Conceptul care urmează să fie prezentat va anticipa o nouă versiune de serie despre care VW spune că va intra în producție în 2024, fiind oferite prea puține detalii tehnice, cu excepția informațiilor referitoare la utilizarea motorizărilor PHEV și la noul display în format de tabletă. Ca și până acum, noul VW California va fi bazat pe noul Transporter Multivan, de la care va prelua o serie de dotări și echipamente. O singură informație mai este lansată în spațiul public de VW: mașina ar putea avea două uși culisante, nu una, ca până acum.

VW California este un vehicul de agrement și de business, totodată, având atât echipamente de camping, cu un spațiu suplimentar care se deschide în zona acoperișului, cât și configurații ale arhitecturii interioare care permit amplasarea unei mese, dar și aranjarea în mai multe poziții a scaunelor pentru pasageri.

FOTO - VW nu renunță la modelul California și prezintă un nou concept, care anunță viitoarea generație

viewscnt
Afla mai multe despre
vw california
transporter
t7
camper van
concept vw