CFR Călători: Contractul Colectiv de Muncă a fost semnat, prevede majorarea cu 10% a salariilor de bază brute

CFR Călători: Contractul Colectiv de Muncă a fost semnat, prevede majorarea cu 10% a salariilor de bază brute
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2022

Administrația CFR Călători și organizațiile sindicale reprezentative au semnat, la sediul CFR Călători, noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate, printre beneficii fiind prevăzute majorarea cu 10% a salariilor de bază brute, precum și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie - 30 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cei 11.260 de angajați CFR Călători vor avea următoarele beneficii în urma semnării noului CCM: majorarea cu 10% a salariilor de bază brute de la data înregistrării CCM la ITM, precum și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 - 30 noiembrie 2022, iar începând cu data de 1 decembrie 2022 tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislația în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Radu, CFO Clapart: Vrem să atragem o rundă de finanțare de 10 milioane de euro de la fanii vedetelor și comunitățile cripto internaționale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Radu, CFO Clapart: Vrem să atragem o rundă de finanțare de 10 milioane de euro de la fanii vedetelor și comunitățile cripto internaționale

Totodată, angajații CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

Printre beneficii se mai numără: modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcțiilor prevăzute în CCM, precum și modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcție prevăzută în Anexa Nr. 2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.

"Contractul Colectiv de Muncă promovează relații de muncă echitabile, un cadru normal și legal de funcționare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanții administrației și cei ai organizațiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prin intermediul acestuia se va asigura protecția salariaților în sensul menținerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale, etc.

Reprezentanții companiei susțin că "majorările salariale sunt bazate pe creșterea eficienței și productivității muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor și optimizarea consumurilor de materii prime și materiale".

"În corelație cu solicitările și atentă la nevoile tuturor angajaților săi, Administrația CFR Călători a inițiat negocieri concentrate începând cu data de 11 aprilie a.c. pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, pentru ca acesta să intre în vigoare cât mai repede posibil, o dată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Administrația CFR Călători mulțumește acelor parteneri sociali care au înțeles că punerea în aplicare cu celeritate a noului CCM, ce aduce condiții mai bune întregului personal al CFR Călători, este mai importantă decât 'ascunderea' în spatele unor solicitări imposibil de atins ce aduceau beneficii doar anumitor categorii profesionale", se menționează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, partenerii sociali au înțeles că "diminuarea numărului și restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale, este o dovadă de maturitate în negocieri".

Administrația CFR Călători și organizațiile sindicale reprezentative au convenit ca numărul experților sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu înghețarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizațiilor sindicale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
contract colectiv de muncă
cfr