Ministrul Transporturilor anunță că o călătorie cu trenul între Gara de Nord din Capitală și Aeroportul Otopeni va costa 4 lei

Ministrul Transporturilor anunță că o călătorie cu trenul între Gara de Nord din Capitală și Aeroportul Otopeni va costa 4 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2020

O călătorie cu trenul între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă pe linia de cale ferată nou construită, care fi pusă în funcțiune duminică, va costa 4 lei, a anunțat, vineri după amiază, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În urmă cu două zile, a fost anunțat un tarif de 7-8 lei pentru o călătorie, funcție de operatorul de transport care asigură cursa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Poți merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei! Am avut astăzi discuții pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ținând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar și de discuțiile purtate cu operatorii feroviari și cu partenerii sociali, aceștia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privința prețului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reușit să ajungem la un consens și să anunț că prețul unei călătorii pe această rută este de 4 lei” a scris, vineri după amiază, pe Facebook, Lucian Bode.

FOTO Campanie „Cumpărați local”: BMW și Mercedes-Benz își prezintă mașinile reciproc, în vitrinele din Munchen CITEȘTE ȘI FOTO Campanie „Cumpărați local”: BMW și Mercedes-Benz își prezintă mașinile reciproc, în vitrinele din Munchen

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, pe parcursul întregii zile, iar cursele vor fi asigurate de trei operatori feroviari – CFR cu 42 de garnituri și companiile private Regio Călători cu 20 de trenuri și Transferoviar Călători cu 10 trenuri, scrie News.ro.

Durata călătoriei de la București Nord la Aeroportul Internațional Henri Coandă București va fi de 20 de minute, iar inițial prețul anunțat pentru o călătorie a fost de 7-8 lei, în funcție de operatorul de transport și de tipul biletului, dus sau dus-întors, în cazul companiei naționale de căi ferate.

Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă București, CFR SA a derulat două mari proiecte feroviare, și anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoșoaia - Balotești (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la Bugetul de Stat) și construcție linie nouă pentru Racord cale ferată (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (contract în valoare de 412.719.666 lei, finanțat din fonduri europene și buget de stat).

„Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podețe, 1 viaduct, 1 stație de cale ferată și un punct de oprire în orașul Otopeni și s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport.

Arhitectura stației are caracter unicat și este o structură spațială dispusă sub forma unui arc de cerc” mai scrie ministrul Transporturilor pe rețeaua de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
gara de nord
aeroportul otopeni