CFR SA estimează pierderi de 45,78 milioane lei în acest an, la venituri totale de 4,186 miliarde lei

CFR SA estimează pierderi de 45,78 milioane lei în acest an, la venituri totale de 4,186 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2019

Compania de stat care administrează rețeaua de căi ferate din România, CFR SA, estimează pierderi mai mari, de 45,78 milioane lei în acest an, la venituri totale mai mici, de 4,186 miliarde lei, potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Schimbări preconizate: Se modifică transferurile pentru întreținere și reparații la infrastructura feroviară publică. Modificarea surselor de finanțare a investițiilor. Veniturile și cheltuielile totale se modifică, urmare a diminuării transferurilor pentru întreținere și reparații curente la infrastructura feroviară, ceea ce a condus la mărirea pierderii, față de bugetul de venituri și cheltuieli inițial, cu 12,99 milioane lei. Cheltuielile de natură salarială nu prezintă modificări”, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli rectificat al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al societății.

Proiectul publicat în luna mai arăta că CFR SA estima pierderi de 32,78 milioane lei în acest an și venituri totale de 4,255 miliarde lei, scrie News.ro.

Vânzările Mazda din România cresc CITEȘTE ȘI Vânzările Mazda din România cresc

Bugetul rectificat arată că CFR va încheia acest an cu cheltuieli totale de 4,232 miliarde lei, față de 4,288 miliarde lei, când indica proiecția inițială.

De asemenea, cheltuielile planificate cu investițiile se dublează acum la 4,065 miliarde lei, de la 2,4 miliarde lei.

Societatea estimează pentru sfârșitul anului 23.546 salariați. Câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 5.347 lei.

Creanțele restante sunt bugetate la 1,37 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr sa
cai ferate