Rechemare pentru VW Tiguan, Passat CC și Sharan, pentru defecțiuni ale airbagului, inclusiv umflarea din senin

Rechemare pentru VW Tiguan, Passat CC și Sharan, pentru defecțiuni ale airbagului, inclusiv umflarea din senin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 nov 2019

Porsche România, importator al mărcii Volkswagen, a notificat autoritățile despre rechemarea în service a două modele, Tiguan, CC și Sharan, pentru o defecțiune a airbagurilor care poate conduce la nefuncționarea acestora, inclusiv umflarea lor din senin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Proprietarii a 251 de autoturisme Volkswagen, fabricate între ianaurie 2015 - decembrie 2015, modelele Tiguan (cod șasiu AD), Passat CC (cod 35) și Sharan (cod 7N) (cu serii e1*2001/116*0450*, e1*2007/46*0401*, e1*2001/116*0468*) vor fi invitați în service-urile mărcii pentru a li se repedia un posibil defect al airbagurilor. Potrivit Volkswagen, “există posibilitatea ca din cauza tratării termice necorespunzătoare să se poată defecta un condensator din unitatea de comandă airbag”. Efectul acestui incident este, în final, funcționarea defectuoasă sau nefuncționarea airbgului. Constructorul spune că șoferul ar trbeui să poată observa un ebce de avarie aprins. “În cele mai multe cazuri, unitatea de comandă detectează această moficiare a semnalelor de la senzori, motiv pentru care se dezactivează sistemul airbag. Dezactivarea sistemului airbag se afișează pe instrumentele de bord prin aprinderea lămpii de control airbag, în așa fel încât șoferului i se atrage clar atenția cu privire la o defecțiune în sistemul airbag.”

Rechemare pentru mai multe modele Volvo, în România, care pot lua foc. Peste 500.000 de mașini chemate la nivel global CITEȘTE ȘI Rechemare pentru mai multe modele Volvo, în România, care pot lua foc. Peste 500.000 de mașini chemate la nivel global

Varianta cea mai nefericită poate fi însă atunci când semnalele eronate ale senzorilor declanșează airbagurile. “Nu se poate exclude complate cazul în care unitatea de comandă interpretează drept semnal similar unei situații de impact (detectare eronată a unui impact frontal) modificarea semnalelor de la senzori, condiții în care este posbilă o declanșare eronată a airbagului/airbagurilor și/sau a dispozitivelor de tensionare a centurii de siguranță", se arată în explicațiile transmise de Volkswagen.

La nivel global, VW a rechemat câteva zeci de mii de automobile din cauza acestui defect al airbagurilor, din care numai în SUA au fost anunțate aproape 28.000 de autovehicule. Alerta poate fi găsită pe siteul UE de alerte rapide. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare vw tiguan
rechemare passat cc
rechemare sharan