Germania mărește subvenția la cumpărarea unei mașini electrice

Germania mărește subvenția la cumpărarea unei mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 nov 2019

Germania va mări subvențiile acordate mașinilor electrice, pentru a stimula cumpărarea acestora. Bonusul acordat pentru achiziția unei mașini electrice va fi dublat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima de mediu acordată de Germania persoanelor care cumpără o mașină cu propuslie exclusiv electrică va f imărite la 6.000 de euro, potrivit anunțului făcut de guvern, astfel că prețul acestor vehicule va fi comparabil cu cel al unei compacte bine echipate. Singura condiție care treuie respectată este ca prețul de listă al mașinii să nu depășească 40.000 de euro.

Noul model VW ID.3, care a intrat în producția de serie și va începe să fie livrat clienților care l-au comandat, va putea fi cumpărat cu 24.000 de euro, similar cu un VW Golf cu motor diesel.

Vânzările de mașini electrice în Germania nu sunt la un nivel foarte mare, comparativ cu piețele nordice, care au o populație mult mai mică și un nivel de trai comparabil cu cel al germanilor. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a spus că guvernul ar putea susține circa 650.000 - 700.000 de vehicule electrice.

De asemenea, vor fi susținute și vehiculele hibride plug-in, cu suma de 4.500 de euro.

Vânzările Mazda din România cresc CITEȘTE ȘI Vânzările Mazda din România cresc

Decizia lui Merkel a fost luată în urma unei întâlniri cu șefii mai multor companii auto, producători de componente și sindicate, inclusiv executivi ai VW, BMW și Daimler. În aceeași zi, Angela Merkel a vizitat uzina VW în care se produce primul vehicul electric dezvoltat de la zero al VW, ID.3.

Bernhard Mattes, șeful asciației patronale din industria auto, VDA, a declarat că decizia are efect imediat și va fi menținută până în 2025.

Anterior, Angela Merkel a anunțat că vrea să crească numărul de stații de încărcare a mașinilor electirce la 1 milion, în următorul deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
prima masini electrice
subventie electrice