Chinezii de la Baidu anunță un fond de 1,5 miliarde dolari pentru investiții în sectorul mașinilor fără șofer

Chinezii de la Baidu anunță un fond de 1,5 miliarde dolari pentru investiții în sectorul mașinilor fără șofer
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 sep 2017

Baidu, operatorul celui mai mare motor de căutare pe internet din China, a anunțat crearea unui fond de 10 miliarde yuan (1,52 miliarde dolari) pentru investiții în tehnologii de conducere autonomă, parte dintr-un proiect mai amplu, prin care vrea să accelereze dezvoltarea propriilor tehnologii în domeniu pentru a putea concura cu rivali precum Google și Tesla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Apollo, parte a programului Apollo prezentat în prima parte a anului, va investi în 100 de proiecte din domeniul condusului autonom în următorii trei ani, scrie Reuters.

În aprilie, grupul chinez a decis să pună la dispoziția producătorilor auto și companiilor o platformă deschisă pentru dezvoltarea tehnologiilor de conducere autonomă. Baidu a început să testeze mașini autonome în condiții reale de trafic încă din 2015 și speră că accesul la tehnologiile sale va accelera trecerea la o nouă etapă în industria auto și îi va permite să concureze mai bine cu rivali precum Tesla și Waymo, fosta divizie auto a Google, devenită între timp o companie de sine stătătoare.

FOTO Audi on demand+, serviciul de car sharing de lux, este lansat în China și oferă clienților mașini R8 și A8 CITEȘTE ȘI FOTO Audi on demand+, serviciul de car sharing de lux, este lansat în China și oferă clienților mașini R8 și A8

Proiectul Apollo oferă companiilor și producătorilor auto soluții complete de hardware și software în vederea dezvoltării propriilor tehnologii de conducere autonomă, inclusiv acces la codurile-sursă și la diferitele capabilități folosite de mașinile autonome pentru percepția obstacolelor, calcularea traiectoriilor, controlul vehiculului și sistemul de operare, precum și un set complet de instrumente de testare.

Baidu a atras până în prezent 70 de parteneri în cadrul proiectului, printre care Nvidia, TomTom și Microsoft.

Baidu a efectuat primele teste cu mașini autonome în condiții reale de trafic în 2015, la Beijing, cu un BMW Seria 3 modificat. În toamna anului trecut, grupul a primit aprobarea autorităților americane ca să își testeze vehiculele pe străzile din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
fond investitii
masini fara sofer
conducere autonoma
apollo