CNAIR: Peste trei ani, România va fi un șantier deschis. Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri

CNAIR: Peste trei ani, România va fi un șantier deschis. Avem nevoie de peste 1.000 de ingineri
scris 8 iul 2021

Peste trei ani, România va fi un șantier deschis și va avea nevoie de peste 1.000 de ingineri, a transmis directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Peste trei ani, România va fi un șantier deschis, în toate provinciile istorice. Moldova va fi toată în șantier. Transilvania va fi în șantier. Sibiu – Piteși va fi în lucru. Cu cine lucrăm?…Noi avem nevoie de peste 1000 de ingineri în următorii ani. Îi invit pe absolvenții de licee spre o meserie frumoasă, spre o meserie care face istorie,”, a declarat Mariana Ioniță, director CNAIR.

FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat CITEȘTE ȘI FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat

Într-un mesaj video, Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii a declarat la rândul său că România are nevoie de proiectanți, de ingineri și i-a încurajat pe absolvenții de liceu să se înscrie la UTCB, arată brasov.net.

„Din ce în ce mai des ne confruntăm cu lipsa personalului specializat. Pe această cale vreau să adresez un îndemn tinerilor absolvenții de liceu să aleagă facultățile cu specialziarea inginerie,” a declarat Adrian Udeanu, director direcția tehnică a CNAIR.

Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul aprobă un ajutor de stat de 1,15 milioane euro pentru Aeroportul “Transilvania” Târgu Mureș

România se va confrunta cu un dezastru din cauza lipsei forței de muncă în construcții în următorii trei-cinci ani, când majoritatea licitațiilor publice vor trebui reluate, anticipa în primăvara anului 2018 Cristian Erbașu, reprezentant al Federației Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC).

viewscnt
Afla mai multe despre
universitatea tehnică de construcții bucurești
ingineri
cnair