Comisia de bună guvernanță Nissan recomandă un președinte din afara companiei

Comisia de bună guvernanță Nissan recomandă un președinte din afara companiei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2019

Comisia de bună guvernanță a Nissan a făcut o recomandare pentru viitorul președinte,sugerează alegerea unui director extern în poziția de președinte al consiliului de administrație, care ar putea să ajute la descentralizarea puterii la nivel înalt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorii independenți din board-ul Nissan, care fac parte din comisia care trebuie să facă propuneri pentru postul de președinte al companiei, au trimis un raport prin care stabilește că ar fi mai potrivit un președinte extern, astfel încât puterea în cadrul companiei să fie descentralizată, după cum scrie publicația niponă Nikkei, citând surse din interior. Analiza directorilor independenți face referire la vechea structură, care avea un singur om, Carlos Ghosn, șef al Consiliului de Administrație și președinte al companiei.

Actualul CEO al Nissan, Hiroto Saikawa, a dat de înțeles că îl așteaptă pe noul președinte al Renault, Jean Dominique Senard, să preia postul de președinte al Nissan, însă acest lucru va fi posibil doar dacă va fi desemnat director de către acționari, iar boardul îl va vota.

General Motors se întoarce în Europa, dar nu cu mașini CITEȘTE ȘI General Motors se întoarce în Europa, dar nu cu mașini

Reprezentanții comisiei directorilor independenți din Nissan a refuzat să facă publice concluziile analizei, acestea fiind destinate exclusiv conducerii companiei.

În acest moment, Nissan nu are un președinte, activitatea fiind condusă de CEO-ul Saikawa. Fostul președinte Carlos Ghosn a fost arestat în noiembrie și se află în arest preventiv și în prezent, fiind acuzat de mai multe fapte, respectiv declarații false privind veniturile și folosirea fondurilor companiei în interes personal.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi