Compania aeriană britanică Flybe își încetează activitatea și anulează toate zborurile, falimentată după restricțiile impuse în pandemie

Compania aeriană britanică Flybe își încetează activitatea și anulează toate zborurile, falimentată după restricțiile impuse în pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Compania aeriană regională britanică Flybe a anunțat sâmbătă că și-a încetat activitatea și și-a anulat toate zborurile, după ce și-a reluat activitatea în aprilie, în urma unui faliment, în 2020, din cauza crizei provocate de pandemia covid-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Flybe își încetează de-acum activitatea. Toate zborurile Flybe din și către Regatul Unit sunt anulate și nu vor mai fi reprogramate”, a anunțat compania.

Autoritatea britanică a Aviației Civile (CAA) cere pasagerilor care au rezervat un zbor Flybe să nu se ducă la aeroport, ”dat fiind că toate zborurile Flybe sunt anulate”, anunță într-un comunicat un reprezentant, Paul Smith.

”Este trist ca o companie aeriană (să fie plasată sub) administrare (judiciară), iar noi știm că decizia Flybe de a-și pune capăt activității va fi o încercare pentru toți angajații și clienții acesteia”, declară el.

Record de pasageri pe Aeroportul Iași: peste 1,5 milioane de îmbarcări și debarcări în 2022. Un nou terminal, gata la finele anului CITEȘTE ȘI Record de pasageri pe Aeroportul Iași: peste 1,5 milioane de îmbarcări și debarcări în 2022. Un nou terminal, gata la finele anului

Flybe și-a reluat zborurile în aprilie, după ce a dat faliment în aprilie 2020, din cauza pandemiei covid-19, care a aplicat o lovitură dură unei mari părți a sectorului aerian.

Societatea, odinioară liderul în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit, opera până la 530 de zboruri pe săptămână, cu decolare de pe aeroportul londonez Heathrow, către orașe britanice, dar și străine, ca Amsterdam și Geneva.

După falimentul din 2020, activele Flybe au fost cumpărate de Thyme Opco, o întreprindere cu legături cu fondul american de investiții Cyrus Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
flybe
aviatie