Compania care administrează aeroportul Henri Coandă are un nou director general, al șaptelea în șapte ani

Compania care administrează aeroportul Henri Coandă are un nou director general, al șaptelea în șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care adminstrează cel mai mare aeroport al țării, Henri Coandă, are un nou director general, Bogdan Mândrescu, care a terminat liceul în 2006, numit într-o ședință a consiliului de administrație care a avut loc miercuri, acesta fiind al șaptelea director general în șapte ani, el ocupând funcția de director de cabinet în biroul actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, pe vremea cînd acesta era secretar de stat, au declarat, pentru News.ro, surse avizate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Informația a fost publicată inițial de România Liberă.

Mândrescu este unul dintre cei mai tineri directori ai unei companii de stat din România. CNAB administrează cel mai mare aeroport al țării, Henri Coandă, care a avut anul trecut aproape 11 milioane de pasageri.

”El este cel de-al șaptelea director general din ultimii șapte ani. În ultimii șapte ani au fost, în total, nouă mandate de director general, dintre care doi au fost numiți de două ori. Mândrescu a fost numit miercuri, în cadrul unei ședințe a consiliului de administrație”, au declarat, pentru News.ro, surse avizate.

Mandatul este pe patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni, potrivit surselor consultate de News.ro.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul CNAB, Mândrescu a terminat liceul în 2006 și Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Unversității București în 2009.

Șeful unui mare asigurător: Mă voi ocupa personal ca plata daunelor RCA să se facă în zece zile. Până acum, am contribuit la stabilizarea pieței CITEȘTE ȘI Șeful unui mare asigurător: Mă voi ocupa personal ca plata daunelor RCA să se facă în zece zile. Până acum, am contribuit la stabilizarea pieței

În perioada noiembrie 2013-decembrie 2014, el a ocupat funcția de consultant în cabinetul președintelui Societății Române de Televiziune (SRTV), funcție ocupată atunci de Stelian Tănase.

În perioada decembrie 2014-decembrie 2015, el a lucrat ca și consultant financiar pentru firma Inspur Shandong Group China.

Din noiembrie 2015 până în prezent, a ocupat funcția de director de cabinet pentru secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în biroul actualului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit unor surse consultate de News.ro.

Noua numire vine în contextul în care specialiștii avertizează că aeroportul Henri Coandă s-ar putea confrunta anul viitor cu probleme, pe fondul amânării investițiilor în modernizare și atingerii unor limite în ceea ce privește capacitatea numărului de pasageri.

În acest an, numărul de pasageri al aeroportului ar putea crește cu 15%, ceea ce înseamnă că ar putea avea aproape 13 milioane de pasageri la finalul lui 2017, foarte aproape de limita estimată la 13,5 milioane de pasageri anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
henri coanda
aeroport