General Motors acuză Venezuela că i-a confiscat ilegal o fabrică

General Motors acuză Venezuela că i-a confiscat ilegal o fabrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

General Motors a acuzat miercuri autoritățile din Venezuela că i-au confiscat ilegal o fabrică din centrul industrial Valencia, avertizând că va lua toate măsurile legale pentru a-și proteja drepturile, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Confiscarea a avut loc pe fondul agravării crizei economice din Venezuela, care a afectat deja numeroase companii americane, scrie News.ro.

„Ieri, fabrica General Motors Venezolana (GMV) a fost preluată în mod neașteptat de autoritățile publice, care au împiedicat activitățile normale. În plus, alte active ale companiei, cum ar fi vehiculele, au fost luate ilegal”, se arată într-un comunicat al GM

Confiscarea va provoca probabil daune ireparabile companiei, celor 2.678 de muncitori, 79 de dealeri și furnizorilor.

FOTO Opel a prezentat oficial SUV-ul Grandland X. Lansarea comercială va avea loc în septembrie, la Frankfurt CITEȘTE ȘI FOTO Opel a prezentat oficial SUV-ul Grandland X. Lansarea comercială va avea loc în septembrie, la Frankfurt

Ministerul Informațiilor din Venezuela nu a răspuns solicitărilor pentru informații.

Industria auto a Venezuelei s-a prăbușit, afectată de lipsa materiilor prime provocată de controlul valutar complex și stagnarea producției locale, activitatea multor fabrici fiind aproape blocată.

La începutul anului 2015, Ford Motor a revizuit în scădere valoarea investiției în Venezuela, cu 800 de milioane de dolari, înainte de taxe.

Criza economică din Venezuela a afectat multe alte companii americane, între care producători de alimente și farmaceutice, iar un număr tot mai mare dintre acestea exclud operațiunile din această țară din rezultatele financiare consolidate.

Guvernul din Venezuela a preluat în trecut și alte fabrici. În 2014, guvernul a anunțat că preia temporar două fabrici ale producătorului american de produse pentru curățenie Clorox, care s-a retras din țară.

Venezuela este implicată în aproximativ 20 de procese de arbitraj legate de naționalizări care au avut loc în timpul președinției lui Hugo Chavez.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
venezuela