Compania de tehnologie pentru mașini autonome Argo AI, deținută de VW și Ford, concediază

Compania de tehnologie pentru mașini autonome Argo AI, deținută de VW și Ford, concediază
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iul 2022

Argo AI, companie înființată de Ford în care Volkswagen a devenit partener alături de americani, în urma parteneriatului încheiat de cei doi constructori de automobile, a anunțat că își reduce forța de muncă, cu aproximativ 150 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții companiei de mașini autonome Aurgo AI au anunțat că urmează să concedieze 150 de persoane, în cadrul unui program de „ajustări pridente ale business planului”.

Primele informații despre aceste concedieri au apărut pe profilele de LinkedIn ale unor angajați din diferite compartimente ale companiei, inclusiv de la resurse umane, după cum a sesizat presa americană, care i-a determinat pe cei de la Argo să facă anunțul public.

Argo AI are în acest moment peste 2000 de angajați la nivel global, în centrele din SUA și Europa, unde lucrează pentru dezvoltarea de tehnologie pentru vehiculele autonome ale Ford și Volkswagen.

VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Rușii au prezentat mașinile Moskvici pe care le vor fabrica în locul Duster și Sandero

Cercetarea și dezvoltarea de vehicule autonome au progresat semnificativ în cadrul Argo AI, după cum reiese din cel mai recent contract al companiei cu rețeaua de magazine Walmart, din SUA, prin intermediul căruia a început un parteneriat pentru livrarea de produse în mai multe orașe din SUA. De asemenea, compania a început deja testele cu vehicule VW ID.Buzz, echipate cu tehnologie specifică vehiculelor autonome, pe străzile din Munchen (FOTO). A urmat apoi un alt parteneriat cu Lyft, în cadrul căruia urmează să fie lansate servicii de ride-hailing în Miami. Deocamdată serviciul este în stadiul de testare.

Reprezentanții Argo AI au declarat că recentele concedieri nu vor afecta creșterea companiei în cadrul acestor parteneriate și nici planurile de dezvoltare a altor servicii comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
argo ai
masini autonome
ford
vw
id.buzz