Compania locală de transport din Iași aduce șoferi din Republica Moldova

Compania locală de transport din Iași aduce șoferi din Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, afirmă că există riscul să apară sincope privind găsirea șoferilor profesioniști la Compania de Transport Local (CTP) și că o soluție ar fi angajarea de șoferi din Republica Moldova, edilul anticipând că presiunea va crește după ce în județ vor fi deschise marile șantiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Edilul Mihai Chirica a declarat, marți, la semnarea contractului de furnizare a 25 de autobuze electrice pentru municipiul Iași, că este tot mai greu de găsit pe piață șoferi profesioniști și că pot apărea probleme în perioada următoare pentru că vor fi multe mari proiecte în zonă care necesită un număr mare de șoferi, scrie News.ro.

FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România CITEȘTE ȘI FOTO Ford F-150, cel mai vândut automobil din SUA, importat oficial în România

”Există riscul să apară sincope în ce privește numărul de șoferi la Compania de Transport. Se vor deschide și noi șantiere mari în județ, mă refer la autostrăzi, la spitalul regional sau la sala polivalentă, iar presiunea va crește”, a precizat primarul Mihai Chirica.

El nu a exclus ca o parte din actualii șoferi ai companiei de transport public să plece să lucreze pentru firmele implicate în aceste proiecte.

Edilul ieșean a afirmat că o soluție ar fi aducerea de șoferi profesioniști din Republica Moldova, dar că există și posibilitatea ca unii dintre actualii angajați ai CTP să se recalifice și să urmeze cursuri pentru a deveni șoferi profesioniști.

Primarul Mihai Chirica și reprezentantul Anadolu Automobil Rom SRL au semnat marți contractul de furnizare a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, a 25 de stații de încărcare lentă și a opt stații de încărcare rapidă.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 14,4 milioane de euro, iar finanțarea va fi asigurată prin PNRR.

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
iasi
soferi