Compania-mamă a FlixBus și FlixTrain a finalizat o nouă rundă de investiții și se pregătește de extindere la nivel global

Compania-mamă a FlixBus și FlixTrain a finalizat o nouă rundă de investiții și se pregătește de extindere la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2019

FlixMobility GmbH, compania-mamă a platformelor de servicii de mobilitate FlixBus și FlixTrain, a finalizat o rundă de finanțare, printre investitori fiind fondurile de investiții TCV și Permira. HV Holtzbrinck Ventures, un fond care sprijină compania de câțiva ani, a participat de asemenea la această rundă de finanțare prin intermediul unui fond comun cu Banca Europeană de Investiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile se alătură acționarilor existenți, printre care General Atlantic și Silver Lake.

Renault va asambla și va vinde automobile Logan și Duster în Nigeria CITEȘTE ȘI Renault va asambla și va vinde automobile Logan și Duster în Nigeria

Capitalul atras va fi utilizat pentru extinderea rețelei la nivel global, cât și pentru lansarea unor noi produse FlixMobility. FlixBus își propune să devină lider de piață în Statele Unite ale Americii și va lansa serviciile de mobilitate în două noi piețe din America de Sud și Asia în 2020.

În ceea ce privește FlixTrain, investiția va ajuta la extinderea trenurilor verzi în noi țări din Uniunea Europeană după liberalizarea pieței feroviare în 2020, pe lângă consolidarea produsului pe piața din Germania unde FlixTrain operează deja treia rute. În plus, finanțarea va fi folosită pentru a lansa FlixCar, o platformă de ride sharing care se va alătura rețetelor FlixBus și FlixTrain.

În 2018, FlixBus s-a extins în Statele Unite ale Americii, fiind prezent în 29 de țări. Compania lucrează cu mai mult de 300 companii de transport (autocare și tren) și a creat peste 10.000 de slujbe în industrie.

În 2018, a fost lansat FlixTrain, care a adus modelul FlixBus în industria feroviară din Germania. În 2019, compania a aplicat pentru a operara curse pe rețelele feroviarea fin Suedia și Franța, în pregătire pentru extinderea FlixTrain odată cu liberalizarea transportului feroviar din Europa.

Aproximativ 1.300 de angajați lucrează pentru FlixBus și FlixTrain în 19 birouri din 17 țări.

FlixMobility se pregătește să lanseze FlixCar, un serviciu de car-pooling.

viewscnt
Afla mai multe despre
flixmobility
mobilitate