VIDEO Megascandal în avion Tarom, o familie evacuată. Și o atitudine: "Nu pune mâna că îți sparg dinții!"

VIDEO Megascandal în avion Tarom, o familie evacuată. Și o atitudine: "Nu pune mâna că îți sparg dinții!"
scris 19 iul 2019

O familie din Maroc a fost evacuată cu forța dintr-o aeronavă Tarom care urma să plece către Cairo, după ce o femeie, alături de membrii familiei, ar fi refuzat să elibereze locul pe care îl ocupa în dreptul ieșirii de urgență.

Aceasta nu vorbea nici limba engleză, nici limba echipajului, în acest caz română, condiție avansată de Tarom ca obligatorie pentru pasagerii care ocupă acest loc.

Israelul a înregistrat cea mai călduroasă zi din istoria sa CITEȘTE ȘI Israelul a înregistrat cea mai călduroasă zi din istoria sa

Familia a fost debarcată, într-un final, și a fost amendată pentru deranjarea ordinii publice. 

Operațiunea în forță a generat revolta celorlalți pasageri - cărora pare că nu le-a fost explicat clar motivul evacuării acestor pasageri -, iar pe filmare este auzit și un membru al echipei care efectuează evacuarea cum îi spune unui străin revoltat, în limba română, "Nu pune mâna că îți sparg dinții!"

Tarom a emis un comunicat în care nu explică ieșirile violente din operațiunea de evacuare, ci spune doar că ieșirile de urgență servesc unor situații care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, arată compania, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuși să ajute în caz de urgență și să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înțeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare și instrucțiunile de deschidere a acelor uși; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situației existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflați în apropierea ieșirilor de urgență li se face un instructaj pe care aceștia trebuie să fie capabili să îl înțeleagă.

EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Incident într-o cursă TAROM București-Timișoara, doi pasageri au fost coborâți din avion pentru injurii

În cazul de față, spune Tarom, pasagera "perturbatoare" nu înțelegea și nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menționează că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat și a refuzat să se identifice.

Tarom susține că, pentru siguranța zborului și a pasagerilor, echipajul de cabină a acționat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare.

"Menționăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemați agenții de securitate ai aeroportului. Reiterăm faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, prioritățile esențiale rămân siguranța și securitatea pasagerilor, a zborului și a echipajului", mai spune compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
pasageri
evacuati