Compania Renault ar putea fi vizată de o acțiune în justiție pentru motoarele 1.2 TCe

Compania Renault ar putea fi vizată de o acțiune în justiție pentru motoarele 1.2 TCe
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2022

O acțiune colectivă în justiție ar putea fi lansată în zilele următoare în Franța împotriva constructorului auto Renault, din cauza problemelor de fiabilitate ale motorului pe benzină 1.2 litri TCe, informează săptămânalul "Le Journal du Dimanche".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între 2012 și 2016, acest model de motor conceput de Renault a echipat mai multe vehicule ale mărcii franceze dar și cele ale mărcilor Nissan și Dacia, scrie Agerpres.

VIDEO BMW a dezvăluit prima mașină din lume care își schimbă culoarea CITEȘTE ȘI VIDEO BMW a dezvăluit prima mașină din lume care își schimbă culoarea

Potrivit "Le Journal du Dimanche", mai mulți clienți francezi se plâng de un supraconsum de ulei în cazul vehiculelor echipate cu motoarele 1.2 TCe. În aceste condiții, avocatul Christophe Leguevaques a decis să acționeze Renault în justiție, convins că producătorul auto era conștient de defectele motoarelor 1.2 TCe. "Avem în vedere două lucruri: pe de o parte că Renault cunoștea problemele acestor motoare încă din 2015 și a continuat să vândă automobile cu motoare viciate...și că a făcut ceea ce se cheamă o înșelătorie", afirmă avocatul Christophe Leguevaques.

Motorul pe benzină de 1.2 litri TCe a fost montat pe 400.000 de vehicule în perioada cuprinsă între luna octombrie 2012 și luna iunie 2016. Acest bloc motor se regăsește sub capota a numeroase modele Renault, precum Clio 4, Scénic 3, dar și Dacia Duster 1, Dacia Lodgy sau Nissan Juke 1.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999 și relansată în 2004 cu modelul Logan. Ulterior, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
masini