Consiliul Concurenței continuă să aplice amenzi companiilor de taximetrie cu acuzația de cartel

Consiliul Concurenței continuă să aplice amenzi companiilor de taximetrie cu acuzația de cartel
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2018

Consiliul Concurenței a sancționat șapte companii de pe piața serviciilor de transport local de persoane în regim de taxi și a serviciilor conexe din Iași, precum și ”Camera Națională a Taximetriștilor din România” – Filiala Iași cu amenzi de 165.364 lei, aproximativ 36.000 euro, pentru constituirea unui cartel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cadrul unor întâlniri ale asociației ”Camera Națională a Taximetriștilor din România” – Filiala Iași, companiile S.C. IMBAT DELTA TAXI S.R.L., S.C. LUX TAXI S.R.L., S.C. AUTO WAD RD S.R.L., S.C. EURO TAXI IAȘI S.R.L., S.C. PARMA-TAX S.R.L., S.C. R.V.R. TAXI S.R.L. și S.C. UNREAL S.R.L. s-au înțeles, susține Consiliul, să practice un tarif unic pentru transportul în regim de taxi: 1,99 lei/km pentru cursele efectuate pe parcursul zilei și 2,19 lei/km pentru cele efectuate noaptea, fiind amendate de Autoritatea de Concurență cu sume între 1.085 lei și 79.805 lei.

Ulterior, majoritatea transportatorilor autorizați din municipiul Iași s-au aliniat tarifului stabilit, fiind eliminată orice formă de concurență prin preț între aceștia, în perioada ianuarie 2013 și până în septembrie 2017.

FOTO Noul Mercedes-Benz G Class va fi lansat în România. La ce preț va fi vândut CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mercedes-Benz G Class va fi lansat în România. La ce preț va fi vândut

Autoritatea de Concurență a sancționat recent cu amenzi în valoare totală de 2.264.875 lei,circa 505.021 euro, 8 companii de transport de persoane în regim de taxi și dispecerat din București și județul Ilfov, pentru participarea la un cartel având ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi.

De asemenea, Consiliul Concurenței a sancționat, pentru practici similare, 36 de companii din Constanța, Timișoara, Baia Mare, Târgu-Mureș și Râmnicu Vâlcea cu amenzi totale de 1.639,877 lei, circa 364. 438 euro, pentru participarea la înțelegeri pentru stabilirea tarifelor. Aceste decizii au fost contestate în instanță, care însă a menținut amenzile aplicate de autoritatea de concurență.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
iasi
consiliul concurentei