Continental, cu 8 centre de producție și 20.000 de salariați în România, intră într-o amplă restructurare: ia în calcul să închidă 9 uzine și să concedieze mii de angajați

Continental, cu 8 centre de producție și 20.000 de salariați în România, intră într-o amplă restructurare: ia în calcul să închidă 9 uzine și să concedieze mii de angajați
scris 27 aug 2019

Continental ia în calcul închiderea a mai multor uzine, potrivit unei declarații a unui purtător de cuvânt al companiei, în cadrul unui proces mai amplu de restructurare a activităților, în special cele legate de motoare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Continental, unul dintre cei mai mari producători și furnizori de componente auto, poate închide mai multe centre de producție la nivel global, ca parte a planului de restructurare. Informația a fost confirmată de un reprezentant al companiei, în urma unor dezvăluiri făcute de cotidianul Hannoversche Allgemeine, care susține că nu mai puțin de 9 uzine vor fi închise.

Jurnaliștii nemți din Hannovra, acolo unde se află sediul central al Continental, citează surse din cadrul sindicatelor companiei, precizând că ar putea fi concediate circa 4.000 de persoane, în cadrul acestui proces. Sunt vizate unități de producție din divizia de motoare și cutii.

FOTO Mercedes-Benz a semnat contractul cu Primăria Capitalei și va livra 130 de autobuze CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz a semnat contractul cu Primăria Capitalei și va livra 130 de autobuze

Profitul Continental a scăzut în trimestrul al doilea cu 41 de procente, în special din cauza declinului pieței din China dar și pe fondul creșterilor vânzărilor de autovehicule electrice și al scăderii vânzărilor de mașini diesel.

Continental are aproape 250.000 de angajați la nivel global, în 60 de țări. În România, are opt centre de producție și aproximativ 20.000 de angajați, în toate cele cinci divizii ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental uzine
concedieri continental
restructurare continental