Ministrul Transporturilor anunță: Peste 300 de angajați Tarom vor fi concediați. Dacă sunt competenți, nu va fi o problemă să-și găsească un alt loc de muncă

Ministrul Transporturilor anunță: Peste 300 de angajați Tarom vor fi concediați. Dacă sunt competenți, nu va fi o problemă să-și găsească un alt loc de muncă
scris 26 aug 2019

Peste 300 de persoane angajate la departamentele comercial, achiziții și economic din cadrul Tarom vor fi concediate în perioada următoare, iar la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi redus numărul posturilor de conducere, a anunțat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferință de presă.

Tarom, companie care continuă să rămână pe pierderi, cu un minus de 182,8 milioane lei anul trecut, are aproape 2.000 de angajați. Recent, operatorul național aerian, care a pierdut lupta cu companiile low-cost, a ajuns la al patrulea director general din acest an.

"La Tarom, Consiliul de Administrație a aprobat restructurarea și modificarea organigramei pentru mai multe direcții, cu precădere de la direcția comercială, direcția de achiziții și direcția economică. I-am spus doamnei director al Tarom că misiunea este grea, trebuie să uite de trecutul pe care îl are în Tarom, să nu fie implicată emoțională, pentru că altfel nu va face nimic", a arătat Cuc, potrivit Agerpres.

FOTO Oficial - Tesla intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Oficial - Tesla intră în România

Potrivit acestuia, este vorba de 300 de persoane pentru început.

"Să vedem și ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajați de la tehnic, o parte dintre ei nu lucrează la întregul potențial. Și atunci cred că ar fi indicat să facem un centru de profit separat, se se întrețină tehnicul singur, din contracte de reparații de aeronave ale altor companii, nu doar Tarom. Veniturile de la terțe companii sunt în scădere. Cred că trebuie dat un imbold să lucreze cu cât mai multe companii. Dacă sunt competenți, sunt convins că nu va fi o problemă pentru ei să-și găsească un alt loc de muncă", a continuat ministrul.

Cuc a adăugat că urmează la CNAIR tăierea mai multor posturi de conducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
razvan cuc
concedieri tarom