Contractul pentru finanțarea unei subsecțiuni din Autostrada Transilvania a fost transmis către Comisia Europeană

Contractul pentru finanțarea unei subsecțiuni din Autostrada Transilvania a fost transmis către Comisia Europeană
scris 4 dec 2019

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat că a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractul de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru Secțiunea 3C, Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș, parte a autostrăzii Transilvania, proiect evaluat la 193,97 milioane lei.

Proiectul are și o finanțare UE de 138,4 milioane lei, iar după semnare a fost transmis către Comisia Europeană, scrie News.ro.

În ceea ce privește  Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș, stadiul fizic al lucrărilor este de 67%, valoarea plăților efectuate fiind de 44 milioane lei fără TVA.

Exercițiu de imagine: Ford a expediat primele vagoane cu modelul \ CITEȘTE ȘI Exercițiu de imagine: Ford a expediat primele vagoane cu modelul "românesc" Puma către Europa, chiar de 1 Decembrie

Plata s-a efectuat din componenta de la bugetul de stat cu rambursare POIM, după aprobarea cererii de finanțare.

”De la prima întâlnire pe care am avut-o cu echipa de la Organismul intermediar pentru transport, am cerut ca procedurile să fie derulate cu celeritate și profesionalism. Numai așa putem să deblocăm toate proiectele, să asigurăm finanțarea necesară. Cei de la Comisia Europeană ne ajută, dar nu ne pot băga și banii în traistă. Trebuie ca toate proiectele să respecte planificările pe care le avem în derulare deoarece nu ne mai permitem nicio întârziere. Avem deja un ritm de lucru mult mai bun decât atunci când am venit. Iar dovada o constituie inclusiv finanțarea pentru Subsecțiunea 3C3 Biharia-Borș pe care am semnat-o și pe care o trimitem la Comisia Europeană”, a spus Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
autostrada transilvania