Percheziții ale procurorilor germani la sediul Volkswagen, într-un dosar legat de motoarele diesel

Percheziții ale procurorilor germani la sediul Volkswagen, într-un dosar legat de motoarele diesel
scris 4 dec 2019

Procurorii germani a efectuat din nou percheziții la sediul companiei Volkswagen AG, în dosarul motoarelor diesel. Chiar dacă, aparent, dosarele par să se închidă, cercetările continuă pentru sancționarea persoanelor vinovate.

Procurorii germani au efectuat percheziții la sediul companiei Volkswagen din Wolfsburg, potrivit presei germane, informații confirmate de procurori. Declarațiile transmise oficial de parchet vorbesc despre ridicarea unor documente de la sediu. Cei de la Volkswagen au declarat că au cooperat cu anchetatorii chiar dacă consideră investigația nefondată.

Dosarul se referă la utilizarea de dispozitive care manipulează testele de emisii la motoarele fabricate ulterior scandalului din 2015, adică la motoarele EA 288, produse după motoarele EA 189, care au stat la originea Dieselgate, din SUA. La acel moment, Volkswagen a admis că a folosit dispozitive ilegale, președintele companiei, Martin Winterkorn a demisionat, iar compania și-a asumat rechemarea mașinilor și plata unor amenzi.

BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice CITEȘTE ȘI BMW Group lansează o investiție de 400 de milioane de euro la Dingolfing, pentru producția de vehicule electrice

În acest nou caz, Volkswagen susține că a sesizat problema legată de noile motoare, fiind vizate persoane, care au fost reclamate autorităților. Compania a declarat că vehiculele echipate cu motoarele din seria EA 288 nu au instalat un dispozitiv de manipulare a testelor.

Scandalul motoarelor diesle ilegale a costat până acum VW Group peste 30 de milioane de euro, din cauza amenzilor, rechemărilor, răscumpărărilor de mașini și altor cheltuieli generate de acest scandal.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
dieselgate
herbert diess acuzat
procurori vw
scandal diesel
martin winterkorn