Daimler, rezultate negative pe trimestrul al doilea, în special din cauza provizioanelor pentru rechemări și amenzi în scandalul diesel

Daimler, rezultate negative pe trimestrul al doilea, în special din cauza provizioanelor pentru rechemări și amenzi în scandalul diesel
scris 26 iul 2019

Daimler AG a publicat rezultatele financiare după primul semestru, cu pierderi nete, dar cu speranța unei evoluții favorabile în perioada următoare, în urma creșterii veniturilor.

Daimler AG a raportat venituri în creștere pentru al doilea trimestru, cu 5 procente, la 42,7 miliarde euro, însă cu pierderi operaționale de 1,6 miliarde euro (comparativ cu profit de 2,6 miliarde anul trecut). Rezultatul net a fost negativ, 1,2 miliarde euro, față de 1,8 miliarde profit net anul trecut. Pierderea ce va fi atribuită acționarilor va fi de 1.3 miliarde euro, respectiv minus 1,24 euro pe acțiune.

Compania susține că așteaptă o îmbunătățire semnificativă a rezultatelor în a doua jumătate a anului. Sunt planificate reducerei de costuri și o restrângere a portofoliului, pentru acoperirea cheltuielilor generate de rechemările în cazul airbagurilor Takata și de provizioanele generate de scandalul diesel, în cadrul căruia sunt așteptate amenzi și eventuale rechemări.

FOTO VW Touareg - vândut în 1 milion de exemplare. Compania a lansat o ediție aniversară care costă 80.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO VW Touareg - vândut în 1 milion de exemplare. Compania a lansat o ediție aniversară care costă 80.000 de euro

„Al doilea trimestru al nostru a fost în principal afectat de itemuri speciale (n.r. provizioane) de 4,2 miliarde euro. Intensificăm programul de performanță a grupului și revizuim portofoliul de produse pentru a securiza succesul în viitor” a declarat CEO-ul Ola Kallenius.

Vânzările Daimler au înregistrat o scădere de 1%, la 822.000 vehicule. Mercedes-Benz Cars a raportat 575.639 vehicule, în scădere cu 3 procente, astfel că și veniturile diviziei autoturisme au scăzut cu 1%. Daimler Trucks, divizia de camioane desprinsă ca entitate separată, a raportat o creștere de 2% a vânzărilor, la 126.474 vehicule, cu venituri mai mari cu 14%.

Divizia de comerciale Mercedes-Benz Vans a avut o creștere discretă, de aproximativ 300 de vehicule, cu venituri mai mari cu 4%, dar cu un EBIT negativ, 2 miliarde euro.

Numărul de angajați a crescut cu circa 2.000 de persoane, față de finele trimestrului al doilea din 2018, din care 177.480 lucrează în Germania.

Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer CITEȘTE ȘI Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer

Pentru acest an, previziunile Daimler vizează rezultate comparabile cu cele de anul trecut, în privința vânzărilor, cu o ușoară creștere la nivelul veniturilor. În același timp, profitul operațional a fost estimat sub cel de anul trecut, din motivele care au generat pierdere pe primul semestru.

Pentru Mercedes-Benz Cars se estimează un profit de 3 la 5%, pentru Daimler Trucks - 7 - 9%, pentru Vans - minus 15 - minus 17%, Daimler Buses - 5 - 7%, Daimler Financial - 17 - 19%.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
rezultate daimler
profit mercedes