VIDEO&FOTO Subaru lansează Solterra, primul său model electric, derivat din Toyota bZ4x

VIDEO&FOTO Subaru lansează Solterra, primul său model electric, derivat din Toyota bZ4x
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 nov 2021

Subaru a lansat astăzi primul să automobil electric, Solterra, un model produs împreună cu partenerii de la Toyota și care preia aproape integral elementele modelului bZ4x.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subaru marchează debutul său în lumea automobilelor electrice, la nivel global, cu noul model Solterra. Este vorba despre un SUV de clasă medie, echipat cu celebra tracțiune integrală AWD simetrică. Designul exterior se deosebește de cel al modelului Toyota, cu care împarte platforma și sistemul de propulsie, prin partea frontală, acolo unde grila și logo-ul propriu îi ajută pe clienți să știe ce mașină conduc. De asemenea, bolcurile de lumini au un design propriu, care completează aspectul tipic Subaru.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Platforma pe care a fost dezvoltat noul model este numită Subaru Global Platform, fiind însă similară cu e-TNGA, construită de inginerii celor două companii. Este vorba despre o variantă dedicată propulsiei electrice a platformei globale a Toyota, care este pregătită astfel pentru utilizarea motorizărilor electrice pe ambele punți, pentru amplasarea bateriilor și pentru o dinamică specifică unui astfel de vehicul. Toyota deține în acest moment 20% din Subaru, cele două având încheiat un parteneriat de dezvoltare.

VIDEO&FOTO Subaru lansează Solterra, primul său model electric, derivat din Toyota bZ4x

Tracțiunea integrală nu este chiar ceea ce știm despre AWD-ul simetric, deoarece ea este asigurată de cele două motoare care acționează fiecare câte o punte. Sistemele electronice reușesc însă să coordoneze funcționarea celor două, prin intermediul sistemului X-Mode, care oferă mai multe funcții de rulare și control.

Skoda și-a propus să lanseze modele ieftine în Europa CITEȘTE ȘI Skoda și-a propus să lanseze modele ieftine în Europa

Dimensiunile noului Subaru Solterra sunt similare cu cele ale lui Toyota bZ4X, cu o lungime de 4,69 metri, lățime de 1,86 metri și o înălțime de 1,65 metri. Dacă analizăm și ampatamentul de 2,85 metri, avem toate datele unui automobil spațios, care oferă 5 locuri și o autonomie de 460 – 530 km. Bateria are o capacitate de 71,4 kWh, în timp ce motorizările disponibile sunt două, pentru că mașina va fi oferită și în varianta cu tracțiune față: pentru AWD, vor fi două motoare de 80 kW, pentru cea FWD va fi doar un motor, de 150 kW, amplasat în față. Încărcarea se va putea face la maxim 150 kW, în stații DC.

Subaru Solterra va fi lansată pe toate piețele lumii începând din 2022, undeva la jumătatea anului.

Planurile de tranziție la propulsia electrică ale Subaru prevăd ca, în 2030, compania să ajungă la 40% din totalul vânzărilor sale asigurate de mașini electrice.

VIDEO&FOTO Subaru lansează Solterra, primul său model electric, derivat din Toyota bZ4x

viewscnt
Afla mai multe despre
subaru
solterra
masini electrice
bz4x