LKQ Corporation a finalizat achiziția proprietarului Elit România

LKQ Corporation a finalizat achiziția proprietarului Elit România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 mar 2016

Distribuitorul american de componente auto LKQ Corporation a finalizat achiziția holdingului Rhiag-Inter Auto Parts Italia, prezent pe piața românescă prin intermediul furnizorului de piese de schimb Elit România, potrivit unui comunicat al companiei americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Tranzacția, anunțată în decembrie anul trecut, a fost încheiată vineri, 18 martie, se arată în comunicatul publicat luni. Valoarea achiziției este estimată la 1,04 miliarde de euro.

LKQ Corporation a preluat cele 252 de centre de distribuție deținute de Rhiag în 10 state din Europa, respectiv Italia, România, Cehia, Elveția, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Polonia și Spania.

Starwood a acceptat o nouă ofertă de preluare din partea Marriott, de 13,6 mld. dolari CITEȘTE ȘI Starwood a acceptat o nouă ofertă de preluare din partea Marriott, de 13,6 mld. dolari

Holdingul Rhiag-Inter Auto Parts Italia a fost achiziționat în 2013 de fondul de investiții private Apax Partners de la Alpha Bank. În România, Cehia, Slovacia, Ucraina și Polonia, grupul este prezent prin intermediul Elit Group. Alte mărci includ Bertolotti (Italia), Rhiag RGL (Elveția), Lang (Ungaria) și Auto Kelly (Bulgaria).

Înființată în 1999, Elit România operează o rețea de 20 filiale și puncte de desfacere. Potrivit datelor ministerului de Finanțe, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 159 milioane de lei (35,2 milioane euro) în 2014, în creștere de la 140,2 milioane de lei în anul anterior. Pierderile Elit România s-au redus la 3,44 milioane de lei (828.000 euro), de la aproape 5 milioane de lei în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
lkq corporation
rhiag-inter auto parts italia
elit romania
achizitie
preluare