Daimler vrea să vândă 25 de showroom-uri pentru a face rost de bani. Mii de angajați vor fi concediați

Daimler vrea să vândă 25 de showroom-uri pentru a face rost de bani. Mii de angajați vor fi concediați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2021

Mercedes-Benz și-a propus să facă rost de 1 miliard de euro din vânzarea dealership-urilor sale, acolo unde nu mai sunt profitabile. Este vorba despre clădiri din Marea Britanie, Spania și Belgia, în care lucrează circa 2.800 de persoane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile Mercedes-Benz de investiții trebuie finanțate, iar una dintre sursele identificate de companie ar putea fi showroom-urile proprii, deținute direct de companie pe anumite piețe. Publicația germană Handelsblatt scrie că se află în posesia unor informații care arată că sunt cel puțin de 25 de dealership-uri Mercedes-Benz din Marea Britanie, Spania și Belgia luate în calcul pentru vânzare. Suma pe care compania ar putea să o obțină din vânzarea lor se ridică la circa 1 miliarde de euro. Problema este că, odată cu vânzarea, aproape 3.000 de angajați vor fi concediați. Informația a fost confirmată de reprezentanți ai companiei, care au spus că sunt explorate posibilitățile de vânzare pe aceste piețe.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Prin această mișcare, Daimler atinge două obiective: reduce costurile fixe ale companiei și face rost de bani pentru investițiile în vehicule electrice. Singurul obstacol ar urma să fie acordul de protecție cu angajații concediați.

Potrivit datelor jurnaliștilor germani, discuțiile pe care Daimler le poartă cu un potențial cumpărător nu vizează și alte piețe ale Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes benz
vanzare showroom mercedes