Date într-un context conflictual: 2,5 milioane de români folosesc aplicații de transport urban; majoritatea consideră că ar găsi mai greu mașini prin metode tradiționale

Date într-un context conflictual: 2,5 milioane de români folosesc aplicații de transport urban; majoritatea consideră că ar găsi mai greu mașini prin metode tradiționale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2019

Aproximativ 2,5 milioane de români folosesc aplicații de transport urban, iar 80% dintre aceștia consideră că ar găsi mai greu mașini prin metode tradiționale, conform unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit aceluiași studiu, 43% dintre locuitorii marilor orașe din România comandă o mașină prin aplicații mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână și 11% zilnic.

Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionați consideră utile aplicațiile mobile sunt: eficiența, rapiditatea, siguranța, calitatea serviciilor și evaluarea comportamentului șoferului.

Fiat Chrysler va investi 4,5 miliarde de dolari în Michigan, în noi modele de SUV-uri CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler va investi 4,5 miliarde de dolari în Michigan, în noi modele de SUV-uri

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 și aplicat pe un eșantion consideta reprezentativ din principalele 6 orașe din țară (București-Ilfov, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Iași).

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018 care confirmă faptul că aplicațiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor orașe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicațiile de mobilitate urbană.

Datele sunt indicate într-un context în care Tribunalul București a admis recent cererea Star Taxi de a sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a verifica dacă este conformă cu dreptul european hotărârea Primăriei București de a interzice funcționarea unor aplicații agregatoare de taximetrie precum Star Taxi sau Clever Taxi.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii mobil
ridesharing
transport urban
ires