Declinul vânzărilor auto din China a continuat, redresarea este așteptată în semestrul doi din 2020

Declinul vânzărilor auto din China a continuat, redresarea este așteptată în semestrul doi din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Vânzările auto în China au scăzut cu 43,3% în martie, pe fondul restricțiilor adoptate pentru limitarea pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

A fost a 21-a lună de scădere consecutivă, dar mai puțin accentuată decât cea din februarie, de 79%, când au fost închise multe fabrici auto, scrie Agerpres.

FOTO Vânzările globale ale modelului Toyota RAV4 au atins 10 milioane de unități CITEȘTE ȘI FOTO Vânzările globale ale modelului Toyota RAV4 au atins 10 milioane de unități

Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunțat că vânzările pe cea mai mare piață auto din lume au scăzut în martie la 1,43 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2019. De asemenea, CAAM se așteaptă ca în primul semestru din 2020 livrările să scadă cu peste 10%, iar pe ansamblul acestui an declinul va fi de aproximativ 5%.

Livrările de automobile electrice și hibride - cu excepția celor produse de grupul american Tesla Inc - au scăzut pentru a noua lună consecutiv, la 53.000 unități, a informat CAAM.

"Dacă luăm în considerare doar factorii interni, credem că industria auto se va putea redresa în semestrul doi din 2020 la înregistrat în perioada similară din 2019. Dar încă este dificil de estimat care vor fi pierderile în primul semestru din 2020", a apreciat un oficial al CAAM, Xu Haidong.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
piata auto
china