Deficit de șoferi de autobuz în Timișoara

Deficit de șoferi de autobuz în Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Perioada de școlarizare a șoferilor de autobuz din Timișoara se reduce la trei luni, pentru a accelera procesul de angajare în cadrul STPT, anunță Rador, care citează Radio Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primăria Timișoara anunță că vine în sprijinul Societății de Transport Public pentru a rezolva deficitul de șoferi de autobuz.

Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată! CITEȘTE ȘI Musk anunță când aduce noua generație Tesla Roadster: Va fi unul dintre cele mai puternice modele de serie produse vreodată!

În acest scop, un autobuz din parcul circulant al STPT va fi alocat pentru Școala de Conducători auto din cadrul societății.

“Prin scoaterea din parcul circulant a acestui autobuz și folosirea lui drept autobuz școală, perioada de școlarizare se reduce de la 6 la 3 luni, ceea ce înseamnă că procesul de angajare pe posturile de șoferi va fi mult mai rapid. Această decizie vine ca un răspuns la deficitul de șoferi de autobuz cu care se confruntă STPT și face parte din angajamentul nostru de a asigura un serviciu de transport public eficient în Timișoara”, transmite municipalitatea.

În ultimele patru luni, STPT a recrutat 28 de șoferi de autobuz, 2 șoferi de troleibuz și 6 vatmani.

Alte 22 de persoane au fost înscrise în programele de formare profesională și 22 de participanți sunt în proces de școlarizare.

La ora actuală sunt în proces de angajare 12 șoferi de autobuz, un vatman și un șofer de troleibuz.

viewscnt
Afla mai multe despre
timișoara
soferi
autobuz