Deltamed pregătește două noi hale de producție

Deltamed pregătește două noi hale de producție
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Compania Deltamed, producător de vehicule pentru intervenții speciale și de urgență cu acționariat 100% românesc, a încheiat anul 2022 cu afaceri de 20 de milioane de euro, consolidând rezultatul obținut în anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru anul 2023, compania își propune consolidarea și extinderea afacerii, prin construirea de noi hale de producție și asamblare la Gilău și Aiud, precum și orientarea către zone de înaltă tehnologie și previzionează că, astfel, va obține o cifră de afaceri cu 20-25% mai mare față de ultimii doi ani.

FOTO Românii pot comanda celebrul Ford Bronco, cu motor V6, la un preț de limuzină de lux CITEȘTE ȘI FOTO Românii pot comanda celebrul Ford Bronco, cu motor V6, la un preț de limuzină de lux

Deltamed a livrat, anul trecut, peste 170 de vehicule pentru intervenții speciale cu beneficiari atât din sectorul public, cât și din cel privat.

”Domeniul nostru de activitate nu este unul al oportunităților, chiar dacă prin prisma pandemiei și a altor evenimente excepționale pare a fi. Activăm într-un domeniu unde dincolo de resursele financiare este esențială viziune și strategie pe termen mediu și lung.

Anul trecut a fost unul dificil și pentru Deltamed - ca pentru majoritatea companiilor cu activitate de producție/asamblare din România, ca urmare a scumpirii energiei și materiilor prime, care au dus la o majorare în cascadă a costurilor. Cu toate acestea, am reușit să încheiem anul cu un rezultat similar cu 2021 dar preconizăm pentru anul în curs o reluare a avansului, pe fondul creșterii cererii care înglobează înaltă tehnologie și inovație.

De altfel, în ultimii ani, doar 50% dintre produsele noastre au fost destinate sistemului medical de urgență, restul fiind proiecte speciale în diverse alte domenii: comunicații, aviație, stingere incendii sau soluții comerciale mobile”, a declarat Dan Gorgan, CEO și acționar majoritar al Deltamed.

FOTO Nicușor Dan lansează \ CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan lansează "Revoluția"de la STB - Apar panourile digitale în stații, ca în țările dezvoltate

Ca parte a strategiei de consolidare și diversificare a afacerilor, Deltamed își propune, ca până la începutul anului 2024 să finalizeze extinderea zonei industriale de la Gilău cu încă două hale de producție și asamblare, plus spații de birouri, precum și construirea unei noi hale pentru asamblare la Aiud.

Investiția totală estimată la 4 milioane de euro va genera locuri de muncă suplimentare în zonă și va permite companiei să majoreze cu 50% capacitatea de producție pentru vehiculele destinate intervenției în sectorul sanitar. Noile investiții vor permite și o mai bună organizare a fluxului tehnologic.

De asemenea, având în vedere restructurarea organizatorică a companiei și orientarea ei către zone de înaltă tehnologie, Deltamed a ajustat politica salarială, astfel încât să atragă talente, specialiști înalt calificați și personal cu experiență, în condițiile în care domeniul de activitate este unul de nișă. 

Ținta de angajări propusă de Deltamed pentru 2023 este cu 20% mai mare decât în 2022, din care o parte vor fi lucrători din Asia, cu care compania a mai colaborat și în anii anteriori, cu rezultate bune.

Deltamed, companie cu capital 100% românesc, a fost înființată în 1997, la Cluj-Napoca, și este, în prezent, cel mai mare producător de ambulanțe și vehicule pentru intervenție specială din Europa de Est.

Unitatea de producție a Deltamed este situată în localitatea Gilău, județul Cluj, pe o suprafață cumulată de aproape 13.000 mp, ce conține șapte hale de producție propriu-zisă, precum și departamentele de R&D, proiectare, CTC  și After Sales dedicate. Compania are peste 140 de specialiști și capacitatea de a produce in-house toate elementele componente cu care dotează vehiculele pentru intervenții speciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
deltamed
intervenții speciale