Demisionar de la Ford, designerul David Woodhouse a fost angajat de Nissan

Demisionar de la Ford, designerul David Woodhouse a fost angajat de Nissan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 iun 2019

David Woodhouse, șeful designului strategic Ford, care a părăsit compania fără explicații, a fost angajat de Nissan, ca șef pentru America de Nord, inclusiv pentru Infiniti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La numai câteva zile după confirmarea faptului că David Woodhouse, șeful designului strategic al FordMotor la nivel global, a plecat din companie, la cerere, Nissan a dat publicității un comunicat prin care anunță că Woodhouse va fi vicepreședinte Nissan Design America, începând cu 1 iulie 2019. El va face parte din comitetul de management al Global Nissan Design. Se va ocupa de aspectul mașinilor Nissan și Infiniti din America de Nord și se va subordona direct lui Alfonso Albaisa, șeful designului global al Nissan.

David Woodhouse a lucrat timp de aproximativ 20 de ani în cadrul Ford, începând din 1999, când a intrat în echipa Ford.

„Încheierea unei relații de lungă durată cu o corporație este ca atunci când închei o relație personală multiplicat cu numărul minunaților prieteni și colegi”, a scris Woodhouse pe Facebook. Compania a confirmat demisia, spunând că a fost alegerea designerului.

Ford Motor recheamă 1,2 milioane de SUV-uri Explorer de pe piața americană pentru un posibil defect la suspensie CITEȘTE ȘI Ford Motor recheamă 1,2 milioane de SUV-uri Explorer de pe piața americană pentru un posibil defect la suspensie

David Woodhouse și-a început cariera la BMW, dar s-a angajat la Ford la Premier Automotive Group, divizia premium a Ford din vremea când făceau parte din ea Lincoln, Volvo, Jaguar și Land Rover, în 1999.

Din 2017, a devenit director de design strategic la nivelul întregii companii, păstrând totodată postul de șef al designului Lincoln, singura marcă premium rămasă în portofoliul Ford Motor.

Woodhouse este creditat cu designul unor vehicule, de serie sau concepte, celebre, precum Ford Shelby GR1, Ford Airstream, Ford Reflex, Lincoln Continental Concept sau Lincoln Aviator Concept.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer ford
david woodhouse
sef design nissan
ford puma