Directorul general adjunct al grupului Renault a demisionat

Directorul general adjunct al grupului Renault a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2022

Directorul noii divizii de mobilitate Mobilize a producătorului auto francez Renault, care este și directorul general adjunct al grupului, Clotilde Delbos, a demisionat, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Renault a spus că Delbos va pleca la sfârșitul lunii decembrie, fără a oferi un motiv pentru plecarea ei, scrie News.ro.

VIDEO Nicușor Dan anunță: Vin tramvaiele Astra CITEȘTE ȘI VIDEO Nicușor Dan anunță: Vin tramvaiele Astra

Fedra Ribeiro va fi numită CEO al Mobilize, în timp ce Patrick Claude, șeful serviciilor financiare ale grupului, va prelua rolul lui Delbos, cu titlu interimar, la filiala financiară a Renault, RCI Banque, se arată într-un comunicat.

Delbos s-a alăturat Renault în 2012, în calitate de controlor de grup și a fost un director experimentat, care a ajutat la tranziția dintre fostul șef Carlos Ghosn, care a fost arestat la Tokyo în 2018 sub acuzație de abatere financiară, și actualul CEO Luca de Meo, care a preluat conducerea în vara lui 2020.

Delbos, care a lucrat și ca director financiar al Renault între 2016 și începutul lui 2022, fusese ea însăși menționată ca posibil CEO, înainte ca boardul grupului să decidă să apeleze la străinul de Meo.

Renault se află în mijlocul unei reorganizări ample și complexe, care va separa activitățile sale în cinci afaceri, își va aprofunda relațiile cu grupul chinez Geely și va desprinde de grup divizia de vehicule electrice ,printr-o listare la bursă anul viitor.

Acțiunile producătorului auto au scăzut pentru scurt timp după ce plecarea lui Delbos a fost relatată pentru prima dată de un reporter Le Monde, pe Twitter, dar apoi și-au revenit pentru a închide în creștere ușoară.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
clotilde delbos
demisie