Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat

Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2017

Transportatorul aerian de stat Tarom a confirmat joi demisia Ilenei Daniela Dragne, al patrulea șef al companiei din acest an, din funcția de director general interimar. Mandatul acesteia fusese prelungit recent cu două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Compania Tarom confirmă informația conform căreia doamna Ileana Daniela Dragne a demisionat din funcția de director general interimar”, arată un comunicat al companiei.

Consiliul de Administrație al Tarom va face o nouă nominalizare pentru funcția de conducere, se precizează în comunicat.

Dragne a condus agenția Tarom din Tel Aviv și lucrează în cadrul Tarom de aproape 20 de ani, scrie News.ro.

Schimbări în rețeaua de dealeri Opel: renegocieri, pentru a vinde mașini mai scumpe și mai profitabile CITEȘTE ȘI Schimbări în rețeaua de dealeri Opel: renegocieri, pentru a vinde mașini mai scumpe și mai profitabile

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pus în dezbatare de acționarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Aceste pierderi sunt de cinci ori mai mari față de bugetul inițial aprobat în luna septembrie în Guvern, care indica un rezultat negativ de 41,2 milioane lei, pentru acest an.

Anul trecut, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scăderii veniturilor și al valorii activelor imobilizate.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

De asemenea, compania estimează pentru acest an venituri totale de 1,14 miliarde lei, potrivit bugetului rectificat, față de 1,24 miliarde lei, cât arăta bugetul aprobat în septembrie.

De altfel, la nivelul anului trecut, Tarom a realizat venituri totale de 1,24 miliarde lei.

Compania și-a bugetat cheltuieli totale de 1,35 miliarde lei în acest an.

Compania preconizează că va ajunge la 1.900 de angajați la finalul acestui an.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, după companiile low-cost Wizz Air și Blue Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
ileana daniela dragne