Directorul Mitsubishi va părăsi compania din iunie, în urma scandalului legat de falsificarea consumului

Directorul Mitsubishi va părăsi compania din iunie, în urma scandalului legat de falsificarea consumului
scris 18 mai 2016

Președintele și directorul general al producătorului auto japonez Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, va părăsi compania începând cu luna iunie, asumându-și responsabilitatea pentru scandalul privind falsificarea datelor privind consumul de combustibil, potrivit unui anunț făcut miercuri de companie, informează MarketWatch.

“Trebuie să demisionez pentru ca o schimbare fundamentală să poată avea loc în departamentul de dezvoltare”, a declarat Aikawa.

Pe lângă Aikawa, și vicepreședintele companiei, Ryugo Nakao, a anunțat că va demisiona în iunie, când are loc întâlnirea anuală a acționarilor.

Mitsubishi Motors a recunoscut recent că a folosit metode de testare a eficienței consumului de carburant neconforme cu legislația japoneză începând din anul 1991. Astfel, Mitsubishi a prezentat date false privind eficiența energetică a mai multor modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan. Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, constructorul auto japonez Nissan intenționează să preia, printr-o majorare de capital, 34% din acțiunile Mitsubishi.

viewscnt
Afla mai multe despre
aikawa
demisie
nissan
mitsubishi
scandal
combustibil