Românii au cumpărat în primul trimestru cu 20% mai puține mașini produse în România

Românii au cumpărat în primul trimestru cu 20% mai puține mașini produse în România
scris 18 mai 2016

Înmatriculările de mașini noi produse în România au scăzut cu 20% în primele patru luni ale acestui an, până la 7.100 de unități, în timp ce importurile au avansat cu 25%, potrivit datelor prezentate miercuri de președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe.

Numărul de înmatriculări de mașini noi a crescut în primele patru luni ale acestui an cu circa 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la aproape 27.000 de unități, scrie News.ro.

”Numărul de mașini produse local și înmatriculate în primele patru luni a ajuns la 7.100 de unități, o scădere de circa 20% față de aceeași perioadă din 2015”, a afirmat Stroe, în cadrul unei conferințe pe teme auto.

Importurile, în schimb, au crescut cu aproape 25% în perioada ianuarie-aprilie, pentru a acoperi cererea mai mare.

Tariful rovinietei va fi modificat. Care sunt noile prețuri CITEȘTE ȘI Tariful rovinietei va fi modificat. Care sunt noile prețuri

În 2015, în România au fost înmatriculate peste 81.100 de mașini noi, dar și peste 250.000 de automobile second-hand.

În prezent, aproape 16% din parcul auto național este frmat din mașini cu vechimea cuprinsă între 11 și 15 ani, iar programul Rabla nu poate rezolva singur această problemă, consideră șeful asociației auto.

Cifra de afaceri cumulată a companiilor din industria auto românească a ajuns în 2015 la 20 de miliarde de euro , din care circa 70% este generată de producătorii de componente. 

viewscnt
Afla mai multe despre
acarom
constantin stroe
masini romanesti