Directorul Renault România va fi noul șef al Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia

Directorul Renault România va fi noul șef al Avtovaz, cel mai mare constructor auto din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2016

Directorul general Dacia Renault România, Nicolas Maure, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcția de director general al AvtoVaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, a declarat marți pentru Reuters o sursă din apropierea acționariatului AvtoVaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Candidatura lui Nicolas Maure a fost propusă de alianța Renault-Nissan, care împreună cu firma rusă de stat Rostec controlează AvtoVaz, informează la rândul lor publicațiile financiare Vedomosti și Les Echos.

Oficial alianța Renault-Nissan a refuzat să facă orice comentariu. Problema numirii unui nou director la conducerea AvtoVaz va fi dezbătută marți la reuniunea Consiliului de Administrație de la AvtoVaz.

Nicolas Maure este director general la Dacia Renault România din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat șase ani la Valeo și alți șapte la Faurecia.

Primele teste cu mașini fără șofer pe autostrăzile din Marea Britanie vor avea loc în 2017 CITEȘTE ȘI Primele teste cu mașini fără șofer pe autostrăzile din Marea Britanie vor avea loc în 2017

Pierderile AvtoVAZ s-au triplat, de la 25 de miliarde de ruble în 2014, până la 73,85 miliarde de ruble (930 de milioane de dolari) anul trecut. În consecință, săptămâna trecută Rostec a anunțat că Bo Andersson va demisiona din funcție înainte de terminarea mandatului său, care se încheia în luna decembrie 2016.

Renault deține o participație de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deține un pachet de 17,13%, iar corporația rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
renault romania
avtovaz
nicolas maure