Duster va fi produs, pentru prima dată în istorie, în două fabrici din Europa

Duster va fi produs, pentru prima dată în istorie, în două fabrici din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 dec 2023

Renault a anunțat oficial planurile mărcii într-una dintre cele mai importante piețe ale sale, unde există inclusiv o fabrică. Fabrice Cambolive, CEO-ul brandului Renault, a anunțat oficial, la Istanbul, că uzina din Bursa va produce trei SUV-uri noi, ce vor fi exportate pe piețele internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fabrica Renault din Turcia, deținută în parteneriat cu OYAK, va fi al doilea centru de producție din Europa în care va fi produs noul Duster. Fabrice Cambolive, cel care conduce brandul Renault, a declarat că „Turcia joacă un rol semnificativ în International Game Plan 2027 (n.r. strategia de dezvoltare a mărcii).

VIDEO A început testarea iluminatului public pe lotul din Austrada Bucureștiului pregătit să fie dat în trafic CITEȘTE ȘI VIDEO A început testarea iluminatului public pe lotul din Austrada Bucureștiului pregătit să fie dat în trafic

Țintim să ajungem lider de piață în Turcia, să ne consolidăm brandul cu noi produse, să avem o prezență puternică, în special pe segmentul SUV-urilor, și să implementăm strategia de electrificare bazată pe vehicule hibride și electrice”.

În același timp, CEO-ul Renault Turcia, Jan Ptacek, a dezvăluit că patru noi modele Renault vor fi produse în uzina din Bursa, până în 2027. „Sunt încântat să anunț că ne-am propus să localizăm patru noi modele până în 2027 în uzina OYAK Renault din Bursa. Între acestea, trei vor fi SUV-uri, inclusiv Renault Duster”, a explicat  Ptacek, care confirmă astfel schimbarea strategiei Renault în privința lui Duster, care până acum s-a vândut sub marca Dacia, pe piața din Turcia. Celelalte trei SUV-uri, deși nu au fost nominalizate, este de așteptat să fie Kardian, Bigster și viitoarele două proiecte derivate din Duster/Bigster, cunoscute și sub numele de cod C-Neo.

Producția de automobile din România, depășită de Italia și Ungaria CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România, depășită de Italia și Ungaria

Șefii Renault au anunțat o investiție de 400 de milioane de euro în uzina din Bursa, pentru a putea produce noile modele. Conform informațiilor transmise, modernizarea liniilor de producție în Bursa pentru a putea fi asamblate acolo mașini cu platforma CMF-B ar urma să fie gata în 2026. După cum a spus Fabrice Cambolive, planurile prevăd ca aproximativ o treime din automobilele produse în Bursa să fie electrice sau hibrid, până în 2027. „Vom face uzina Bursa un centru de export, nu doar pentru Europa, ci și pentru țări din toată lumea”, a mai spus Cambolive.

O investiție similară (350 de milioane de euro) fusese anunțată pentru Brazilia, acolo unde va fi produs un nou SUV, care va înlocui cel mai probabil actualul Renault Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster 3
noul duster
fabrica duster