Doi dintre cei mai mari constructori auto din Europa - discuții pentru producția în comun a unei mașini electrice ieftine

Doi dintre cei mai mari constructori auto din Europa - discuții pentru producția în comun a unei mașini electrice ieftine
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2023

Doi dintre cei mai mari constructori auto din Europa ar putea dezvolta în comun un automobil electric low-cost, pentru a putea face față concurenței tot mai puternice venită din China. VW și Renault discută despre o astfel de colaborare, potrivit presei germane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O producție anuală de circa 200 – 250.000 de automobile electrice ieftine este ținta pe care o urmăresc șefii Renault și VW, pentru o producție comună, potrivit unor informații publicate de Hadelsblatt, un cotidian german care spune a are informații din surse apropiate de cele două companii.

VIDEO Ultimele pregătiri pentru deschiderea circulației pe un nou lot din Autostrada Bucureștiului CITEȘTE ȘI VIDEO Ultimele pregătiri pentru deschiderea circulației pe un nou lot din Autostrada Bucureștiului

Cele două mărci sunt în discuții preliminare despre posibilitatea de a dezvolta împreună un nou automobil, după ce ambele au avansat în spațiul public intenția de a lansa peste 3 – 4 ani un vehicul de clasă mică, la un preț de sub 20.000 de euro.

Primii care au vorbit despre posibilitatea de a lansa un automobil de clasă A, cu un preț de sub 20.000 de euro, au fost cei de la VW, după prezentarea conceptului ID.2all, care anticipează un model electric de clasă B care va costa „sub 25.000 de euro”. Cei de la VW au spus la acel moment că iau în calcul un model mai mic, dar nu au luat încă decizia finală privind dezvoltarea lui. Șeful mărcii VW, Thomas Schafer, a spus că nu exclude posibilitatea de a colabora cu parteneri externi pentru a produce modelul la prețul dorit.

Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice

Recent, Renault a prezentat conceptul Twingo, care anticipează un automobil de serie cu dimensiunile apropiate de cele ale Dacia Spring, cu un preț similar cu modelul Dacia, dar care va fi produs în Europa, sub sigla Renault. Prețul țintit este de asemenea „sub 20.000 de euro”, însă nu sunt cunoscute deocamdată nici locul de producție, nici alte detalii tehnice.

Renault a anunțat că și-a propus să reducă cu până la 50% costurile de producție ale vehiculelor electrice, în următorii ani, printr-o transformare industrială, care se bazează inclusiv pe utilizarea AI și a instrumentelor de digitalizare și conectare a uzinelor.

Niciuna dintre cele două companii nu au făcut declarații publice pe marginea acestui subiect. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
renault
masina electrica ieftina
colaborare vw renault