Nissan își propune să ajungă la vânzări de 1 milion de vehicule electrice pe an până în 2022

Nissan își propune să ajungă la vânzări de 1 milion de vehicule electrice pe an până în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2018

Nissan Motor vrea să ajungă la vânzări de 1 milion de vehicule electrice pe an până în 2022, ceea ce ar reprezenta o creștere de șase ori față de volumul vândut în 2017, iar compania japoneză nu intenționează să oprească testarea de automobile autonome pe drumurile publice, întrucât le consideră sigure, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea mare producător auto japonez și alte companii concurente intenționează să intensifice dezvoltarea și producția de automobile electrice ca reacție la înăsprirea reglementărilor referitoare la emisiile poluante, la nivel mondial, chiar dacă cererea pentru astfel de vehicule rămâne limitată, din cauza costurilor mai mari și a infrastructurii de încărcare insuficiente, potrivit News.ro.

Cel mai bine vândut model electric din lume este vehicului compact hatchback Leaf al Nissan, lansat în 2010 ca primul automobil integral electric de serie. Cu toate acestea, de la lansare au fost comercializate doar 300.000 de unități.

GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Mașini spectaculoase, o premieră mondială și câteva concepte, vedetele SIAB 2018

Compania intenționează acum să își concentreze gama de vehicule cu emisii reduse pe vehiculele integral electrice și hibride pe benzină, în locul tehnologiilor mai scumpe pentru hibride plug-in.

Nissan a anunțat vineri că va dezvolta opt vehicule integral electrice în următorii cinci ani, inclusiv patru modele destinate pieței chineze. Barndul de lux Infiniti va include și modele electrice noi din 2021, potrivit companiei.

FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore CITEȘTE ȘI FOTO Primul zbor fără escală între Australia și Europa a aterizat la Londra după o călătorie de 17 ore

În 2017, Nissan a vândut la nivel mondial 163.000 de vehicule electrice.

Nissan și partenerii săi de alianță Renault și Mitsubishi Motors urmează să lanseze împreună 17 modele electrice, în cadrul strategiei de a atinge vânzări anuale de vehicule de 14 milioane de unități până în 2022, comparativ cu 10,6 milioane de unități în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
vehicul
automobil
electric
vanzari