Elon Musk spune că acționarii Tesla vor vota pentru mutarea sediului social în Texas, după ce i-a fost respins un pachet salarial record

Elon Musk spune că acționarii Tesla vor vota pentru mutarea sediului social în Texas, după ce i-a fost respins un pachet salarial record
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2024

Tesla va acționa imediat pentru a organiza un vot al acționarilor pentru a transfera statul de constituire al producătorului de vehicule electrice din Delaware în Texas, a anunțat directorul general Elon Musk într-o postare pe X, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comentariile miliardarului vin la două zile după ce un judecător din Delaware a respins pachetul salarial record al Tesla pentru Musk, de 56 de miliarde de dolari, calificând compensația acordată de consiliul de administrație al producătorului de vehicule electrice drept "o sumă de neînțeles", nedreaptă față de acționari.

Acord semnat - Cât va costa autostrada și pe unde va trece Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa. Va ocoli regiunea transnistreană CITEȘTE ȘI Acord semnat - Cât va costa autostrada și pe unde va trece Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa. Va ocoli regiunea transnistreană

După pronunțarea hotărârii, Musk a postat pe rețelele de socializare X: "Nu vă înființați niciodată compania în statul Delaware", scrie News.ro.

El a lansat apoi un sondaj pe X în care întreba dacă Tesla ar trebui să își schimbe statul de constituire în Texas. Peste 87% din cele peste 1,1 milioane de voturi exprimate au fost în favoarea unei schimbări.

"Votul publicului este fără echivoc în favoarea Texasului! Tesla va acționa imediat pentru a organiza un vot al acționarilor pentru a transfera sediul social în Texas", a declarat Musk în ultima sa postare pe X.

Tesla și-a mutat deja sediul central în Texas, din California, în 2021, după ce Musk a criticat dur reglementările și taxele din California.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla